Controverse rond de kont van het hoofdpersonage in NieR: Automata laat ontwikkelaar koud

De man achter de Drakengard en NieR spellen, Yoko Taro, heeft gereageerd op de controverse rond de protagonist in de aankomende titel NieR: Automata. YoRHA No. 2B is in de demo van NieR Automata al speelbaar en wat bij veel spelers opviel was haar welgevormde rump. En waar virtuele kont te vinden is kom je ook de klagende massa tegen.

De klachten doen Yoko Taro echter niets. Na de stortvloed van erotisch tekenwerk op het internet vroeg de beste man zich af of er geen makkelijkere manier is om aan al die plaatjes te komen:

Vertaald: About 2B’s butt uproar, a lot of bold pictures have been uploaded. Since it’s troublesome to gather them all, I’d like you to zip them and deliver them weekly.
Bij een simpel antwoord bleef het echter niet. Trouwe fans bestookte de ontwikkelaar met een lading aan fanart waardoor Yoko Taro weer reageerde:


Vertaald: Since I wrote about a “zip of 2B pictures” it seems that it was posted somewhere, and the zip really came. The Internet is amazing.
Eerder ging al een gerucht rond dat er naast de ronde bilpartij ook een kontgat in het spel te zien zou zijn. Dit bleek echter om een creatie te gaan van een gretige fan. Yoko Taro is verder geen vreemde van content met een seksueel tintje in zijn spellen stoppen. Het voorgaande deel van NieR deed namelijk vermoeden dat Kaine een hermafrodiet is, ofwel een dame met het geslachtsdeel van een man. Yoko Taro doet in ieder geval niet onder voor en klagende massa die zijn spellen waarschijnlijk toch niet gaan spelen.

Vanaf 10 maart kunnen we in Europa op de PlayStation 4 van NieR: Automata genieten, maar in de tussentijd is de demo al speelbaar. Een pc-versie komt later dit jaar. Lees ook vooral onze preview mocht je benieuwd zijn naar onze bevindingen.

 1.   
  MikeGevers's avatar

  Mensen die boos worden om semi-seksuele kont-ent (sorry, kon hem niet laten) in Japanse games… Politieke correctheid schiet echt door tegenwoordig 😛

 2.   
  RiiLaKuma's avatar

  MikeGeversNET schreef, "Mensen die boos worden om semi-seksuele kont-ent (sorry, kon hem niet laten) in Japanse games… Politieke correctheid schiet echt door tegenwoordig :P"

  Kont-roverse ko(n)mt al reet-elijk snel als de social justice warriors weer eens anaal gaan doen omdat ze butthurt zijn. 🙄

 3.   
  Tom's avatar

  Heeft NieR als franchise niet genoeg social justice-karma binnengeharkt door in het eerste deel juist enorm vooruitstrevend te zijn met een openlijk transgender/hermafrodiet karakter?

 4.   
  RiiLaKuma's avatar

  Tom schreef, "Heeft NieR als franchise niet genoeg social justice-karma binnengeharkt door in het eerste deel juist enorm vooruitstrevend te zijn met een openlijk transgender/hermafrodiet karakter?"

  Gekke Tom, je spaart geen SJW-karma. Alleen negativiteitspunten of bonuszegels voor een dagje uit naar een strafkamp van jouw keuze (wel alleen keuze uit alle deelnemende strafkampen).

 5.   
  Mattiees's avatar

  lang leve de reacties hier!