DOOM Eternal kent goed eerste weekend op Steam

DOOM Eternal is sinds vrijdag te spelen en de demonische shooter kan op behoorlijk wat animo rekenen. Dankzij recente cijfers van Steam weten we dat DOOM Eternal een goed eerste weekend achter de rug heeft. Al snel na de lancering op vrijdag belandde de game in de top 10 van Steam-games met de meeste gelijktijdige spelers. Dit weekend behaalde de game op zijn hoogtepunt zelfs 104.891 spelers die tegelijk aan het knallen waren.

Ter vergelijking van dit cijfer: in 2016 behaalde voorganger DOOM een piek van 44.271 gelijktijdige spelers. Het is zelfs nog wat indrukwekkender als je bedenkt dat DOOM in 2016 een pc-exclusiviteit had op Steam. DOOM Eternal is alleen op Steam te spelen door de game direct via de Steam Store te kopen. Alle pc keys van DOOM Eternal die via derden worden verkocht, zijn gericht op Bethesda’s eigen launcher. Het werkelijke aantal gelijktijdige gamers zal dus vele malen hoger liggen dan de 104 duizend op Steam.

Het ziet er hoe dan ook goed uit voor DOOM Eternal. Wil je alles weten over deze shooter? Check dan snel onze uitgebreide review en bekijk de launch trailer.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    heel eerlijk verveelde snel allemaal meer van hetzelfde na een half uur vond ik het wel genoeg tot mijn verbazing werd zonder reden mijn save gewist terwijl ik meermaals op heb geslagen ik starten mn pc weer op want doom crashte en hoppa weg safe kud spel