Quantic Dream gaat indie

Je kunt Quantic Dreams kennen van games als Heavy Rain of de recente hit Detroit: Become Human. Mocht je inderdaad bekend zijn met deze titels, is de kans groot dat je ze hebt leren kennen via de PlayStation-familie: lange tijd waren ze exclusief voor dat platform, maar recentelijk druppelen Quantic Dream-games naar de pc.

De studio is, mede dankzij een investering van het Chinese NetEase, begonnen aan een verbreding in genres, maar dus ook aan platformen. Daar komt nu de aankondiging bij dat de studio zelf zijn games gaat uitgeven, in plaats van in zee te gaan met een partij als Sony. Deze stap is volgens Quantic Dream nodig om de onafhankelijkheid te waarborgen, zodat het bedrijf aan innovatieve en ambitieuze projecten kan blijven werken.

Hiermee is de band tussen Quantic Dream en Sony dus definitief verbroken, al zal de ontwikkelaar zijn games natuurlijk nog wél willen uitbrengen voor de PlayStation-consoles.

 1.   
  Anoniem-530497216's avatar

  Heerlijke ontwikkelaar.
  * Heavy Rain: topgame.
  * Beyond Two Souls: heel goed
  * Detroit: gewaagde prima game, niet mijn genre qua onderwerp, maar zelfs dat maakte me op een gegeven moment niks meer uit.
  Hopelijk word de volgende een Heavy Rain 2 of iets in die lijn.

 2.   
  Turk–Life's avatar

  Geweldige games maken ze!!!

 3.   
  TylerDurden8's avatar

  jammer dat ze indie gaan want ik vond hen games altijd erg tof! 2d platform games kunnen leuk zijn maar ik hou meer van triple a kwaliteit…