2019 meest succesvolle jaar ooit voor Pokémon GO

Als je dacht dat Pokémon GO zijn beste dagen gehad heeft, dan zit je er flink naast. Alhoewel de hype rond de game gepasseerd is, is de game nog nooit zo succesvol geweest als vorig jaar. De gratis game heeft volgens cijfers van Sensor Tower nog nooit zoveel geld binnen geharkt als in 2019.

Pokémon GO is free-to-play, maar bevat wel microtransacties voor mensen die hun in-game leven wat makkelijker willen maken. Deze microtransacties zijn de reden dat de game anno 2019 nog steeds enorme hoeveelheden geld binnen harkt. In 2019 wist Niantic 894 miljoen dollar te verdienen. Het jaar daarvoor was dit 816 miljoen dollar, in 2017 589 miljoen dollar en in 2016, het jaar van de launch, was het bedrag 832 miljoen dollar. In totaal komt het neer op een bedrag van 3,1 miljard dollar.

Er wordt het meest binnengehaald bij de Verenigde Staten (335 miljoen dollar), Japan (286 miljoen dollar) en Duitsland (54 miljoen dollar). Daarnaast spenderen Android-gebruikers (482 miljoen dollar) net iets meer aan de game dan Apple-users (412 miljoen dollar). Een gemiddelde Pokémon GO-speler geeft 5.70 dollar uit in de game.

Volgens Sensor Tower is het succes in 2019 onder andere te wijten aan de toevoeging van Team Rocket afgelopen juli. Ook blijft de populariteit stijgen door community days, speciale events en het organiseren van Pokémon Go Fests.

  1.   
    LightFasher's avatar

    Verbaasd mijn niets, ik heb vorigjaar meer nieuwe spelers die het fanatiek spelen leren kennen dan de voorgaande jaren. Op het eerste jaar na natuurlijk.