Pokémon GO Fest nu ook naar Duitsland

Alle Pokémon Trainers verzamelen! Het jaarlijkse Pokémon GO Fest dat normaal gesproken alleen in Chicago gehouden wordt, komt dit jaar ook naar Europa en Azië. Beter nog: het wordt zelfs bij onze oosterburen gehouden, als onderdeel van de Summer Tour 2019.

De afgelopen twee jaar konden enkel Amerikanen aan de slag met het Pokémon GO Fest in Chicago. Ook in 2019 staat de grote stad in Illinois op het schema en het event bijt daar dan ook de spits af. Van 13 juni tot en met 16 juni is het Pokémon Fest in Chicago’s Grant Park. Een maand later is Dortmund, Duitsland aan de beurt. Dat event zal van vier tot zeven juli duren en vindt plaats in Westfalenpark. Over het event in Azië is op dit moment nog weinig bekend, maar Niantic zegt hier olater op terug te komen.

Net zoals vorige jaren moet je in het bezit zijn van een ticket om het Pokémon GO Fest bij te wonen. Ben je nog steeds wild van het zoeken van Pokémon en wil je deze kans aangrijpen om in de zomervakantie lekker mee te vangen in Dortmund? Hou dan vooral de website van Pokémon GO Fest Europe in de gaten om op de hoogte blijven van de laatste info. Enne, vergeet vooral niet om een powerbank of acht mee te nemen naar Dortmund.

Geen zin, tijd of geld om fysiek aanwezig te zijn in het Westfalenpark? No worries, want je kunt, net zoals voorgaande jaren, meedoen met wereldwijde challenges die op dezelfde dagen gehouden worden. Op deze manier kun je toch nog leuke extraatjes verdienen. En een gratis tipje van ons: hou voor andere speciale dagen, zoals bijvoorbeeld de Community Days, vooral de kalender in de gaten.

 1.   
  someone else's avatar

  is het eindelijk een Fest ipv safari zone, ben ik niet in europa :cry

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik vind events waar je ticket voor moet hebben beetje jammer, zo sluit je een grote groep mensen buiten(Voor een gratis spel).

 3.   
  LightFasher's avatar

  Ik kijk er naar uit, nu maar hopen dat de kaartjes verkrijgen geen drama wordt.

 4.   
  007Nightfire's avatar

  @Rijstekorrel:
  Ik ben op de Safari zone geweest vorig jaar en het aantal mensen dat naar zo’n event komt is echt enorm. Als ze geen maximum aan dit soort events hangen, dan kunnen ze de veiligheid niet garanderen, mogen mensen niet meer naar binnen en staan mensen (waarvan velen uit het buitenland speciaal voor dit event naar Duitsland komen) de halve dag buiten het park op straat te wachten.
  Daarnaast worden er wel extra zendmasten geplaatst, maar is het internet gewoon heel traag of niet beschikbaar met zoveel mensen op één plaats. Het is jammer voor de mensen die geen (gratis) ticket hebben weten te bemachtigen, maar wat mij betreft pure noodzaak om zo’n event tot een succes te maken.