Niantic wordt aangeklaagd wegens mislukt Pokémon GO-evenement

Vorige week probeerde Niantic een leuk evenement op te zetten in het Grant Park in Chicago, maar dit ging op zijn zachtst gezet niet zo best. In Chicago kwamen zo’n 20.000 mensen bij elkaar voor het Pokemon GO Fest, dat volledig in de soep liep omdat de mobiele netwerken het grote aantal mensen op zo’n klein gebied niet aankon. Door de gang van zaken voelden veel bezoekers zich gedupeerd al heeft Niantic daar uiteindelijk wel compensaties voor aangeboden. Een kleine groep is echter niet tevreden met de compensatie en heeft besloten Niantic aan te klagen.


De groep die Niantic aanklaagt bestaat vooral uit mensen die een lange reis hebben moeten maken om in Chicago te komen. De groep van ongeveer dertig tot vijftig man is vanuit alle hoeken van de Verenigde Staten gevlogen om bij het evenement aanwezig te zijn. Deze mensen nemen geen genoegen met alleen het terugbetalen van de entree en in-game valuta, maar willen ook hun reiskosten terug hebben. Thomas Zimmerman, de advocaat die de groep gedupeerden vertegenwoordigt, benadrukt ook dat het doel is om alleen de reiskosten terug te krijgen.

Tijdens het Pokemon GO Fest was het de bedoeling om zoveel mogelijk samen te werken om Pokemon te vinden en vangen. Door meer Pokémon te vangen, werd de kans steeds groter om een Legendary Pokemon vrij te spelen. Door het extreem hoge aantal aanwezige mensen weigerde de app echter mee te werken. Volgens advocaat Zimmerman is dat volledig aan Niantic te wijten. Niantic heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van de advocaat.

 1.   
  MikeGevers's avatar

  Die lui hebben geen poot om op te staan. Het probleem lag (volgens Niantic) bij de mobiele providers, die bijna allemaal weigerden om meer bandbreedte beschikbaar te stellen voor het evenement, ondanks dat Niantic daarop had aangedrongen. Dat, en zelfs als het probleem volledig bij Niantic lag, lijkt het me sterk dat reiskosten vergoed kunnen worden. Die kosten zijn gecreëerd door de mensen zelf, dus daar had Niantic geen enkele controle over. Voor hetzelfde geld vliegt iemand via Australië naar Chicago, waardoor de reiskosten hoger uitvallen dan nodig. Extreem voorbeeld, maar toch: daar kun je Niantic moeilijk aansprakelijk voor stellen.

  Aan de andere kant, het is en blijft Amerika. Wie weet vinden ze een rechter of een jury die wél vindt dat je Niantic aansprakelijk kunt stellen voor de diensten van andere bedrijven…

 2.   
  JaslanNL's avatar

  Het is hun eigen keuze om überhaupt naar het event te reizen. Als het event vervolgens niet helemaal is wat je had verwacht, helaas pindakaas maar shit happens. Je had ook niet kunnen gaan of een andere keer. Dit is kort door de bocht, maar uiteindelijk maak je zelf een beslissing, en daar moet je zelf de verantwoordelijkheid over afdragen. En in dit geval is het helemaal triest om Niantic aan te klagen wanneer zij er weinig aan kunnen doen en de schuld grootendeels bij de ISPs ligt. Maar goed, zoals Mike zegt, ’t is de Verenigde Staten. Het land van aanklagen en nog met een miljoen weg komen ook.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Sorry hoor het is hun eigen keuze geweest daar heen te gaan, dus ook hun eigen keuze zover reiskosten te maken.
  Ik hoop dat dat Niantic de rechtszaak gewoon wint, zulke rechtszaken als zit moeten eens afgelopen zijn.

 4.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Toch zou ik Niantic graag zien boete. Beetje spelletjes uitbrengen die nog lang niet af zijn! Extra content toevoegen is oké, maar Niantic is gewoon lijm aan het smeren op een slecht gemetselde muur.