Team Rocket valt Pokémon GO binnen

Tijdens Pokémon GO Fest in Chicago werd vorige maand geteased dat Team Rocket naar Pokémon GO zou komen en bij een soortgelijk evenement in Dortmund vloog er zelfs een heuse Team Rocket-luchtballon over. Nu is het moment daar: Team Rocket is binnengevallen in Pokémon GO!

Concreet komt dit erop neer dat grunts van deze kwaadaardige organisatie diefstallen plegen bij Poké Stops. Als goed burger kun jij dit natuurlijk niet laten gebeuren, dus ga je de strijd aan met dit individu. Dat gebeurt op dezelfde manier als in het eerder geïntroduceerde PvP-systeem, maar dan met één kritiek verschil: aan het einde van het gevecht moet je je Pokémon deze keer wél genezen met een potion of twee.

Maar er moet natuurlijk wel een reden zijn om Team Rocket daadwerkelijk tot een gevecht te dwingen. Die is er gelukkig ook: je kunt er Shadow Pokémon mee verdienen. Deze Pokémon kun je vervolgens onderwerpen aan Purification. Het is momenteel onduidelijk wat er precies gaande is met Purified Pokémon, maar het lijkt erop dat deze wezens twee punten aan elke Individual Value (IV) toevoegt. Met Shadow Pokémon wordt het dus stukken eenvoudiger om Pokémon het hogere IV’s te verkrijgen.

Ook hebben oplettende Pokémon GO-spelers ontdekt dat Shadow Pokémon ook Shiny kunnen zijn. Het is niet bekend welke Pokémon op dit moment Shadow Pokémon kunnen zijn, laat staan of de kans groter is op Shinies bij Shadow Pokémon. Het is afwachten tot onderzoeksgroepen als The Silph Road resultaten boeken bij dit nieuwe fenomeen.

Heb jij Team Rocket al geconfronteerd in Pokémon GO? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    LightFasher's avatar

    Direct maar even kijken wanneer ik vrij ben.