TTK en 3D spotting op de schop in nieuwe update Battlefield 5

Ontwikkelaar DICE heeft een aantal verrassende aanpassingen in petto voor Battlefield 5. Update 5.2 voor de game, die in december moet verschijnen, zal één van de grootste updates in de geschiedenis worden en zal onder andere de map Wake Island toevoegen, evenals de langverwachte dedicated gameservers. Bovendien worden er een aantal verbeteringen verwacht.

In een lange blogpost laat DICE weten dat bijvoorbeeld de 3D spotting op de schop gaat en de ontwikkelaar een automatische vorm van spotten gaat toevoegen. Zodra je binnen 28 meter naar een tegenstander kijkt, zal er automatisch een rode stip boven het hoofd verschijnen. Binnen 15 meter zal er een soortgelijke stip verschijnen. Dit wil zeggen dat je jouw Q toets niet meer hoeft dood te spammen, maar simpelweg naar de vijand moet kijken. Campen in donkere hoekjes zou dus tot de verleden tijd moeten behoren.

Het grote verschil met het huidige spotten is dat de stippen alleen voor jou zelf zichtbaar zijn en dus niet voor de rest van het team. Ook de minimap zal de rode stippen niet voor de rest zichtbaar maken.

Een andere grote update zal wederom aan de time to kill (TTK) toegevoegd worden. DICE focust zich hierbij op longe-range wapens en automatische wapens. In het kort, sommige wapens hebben meer schoten nodig om iemand -verder dan 20 meter- te doden.

  1.   
    JohnClark's avatar

    3D spotten is juist de manier van communiceren met je teammates in deze games. “ik zie dat daar”. In het echt kan je dat toch ook tegen je teammates roepen?
    Snap dus niet waarom het eruit moe(s)t.