Battlefield 5 brengt time-to-kill terug naar het oude

Op 2 december kwam het nieuws vanuit DICE naar voren, dat zij aanpassingen aan de time-to-kill in Battlefield 5 zouden verrichten. In een open brief richting de community laat de ontwikkelaar nu echter weten deze veranderingen terug te brengen naar het oude.

In eerste instantie werden deze veranderingen van de TTK doorgevoerd doordat beginnelingen een groot nadeel hebben tegenover de ietwat ervaren spelers hebben, de veteranen kunnen vrijwel aanvoelen hoeveel kogels er precies nodig zijn om iemand te vermoorden.

Dit leidde tot felle kritieken vanuit de community, zij waren het totaal niet eens met de veranderingen. Vele wapens waren door deze veranderingen inderdaad niet meer te krachtig, maar juist te zwak geworden. Zo moest er vaak een kogel meer geschoten worden. Iets dat als hinderlijk kan worden gezien, vanwege het groot gebrek aan kogels.

Hierdoor heeft DICE besloten om de veranderingen die zijn doorgevoerd rondom de TTK te zullen herstellen op 18 december om 13:00 Nederlandse tijd. Ook wordt de Conquest Core playlist uit Battlefield 5 gehaald en wordt de Core playlist niet aan de shooter toegevoegd.

Of hiermee de balans in de wereld weer is hersteld, is nog maar de vraag. Het probleem omtrent de time-to-kill en time-to-death blijven desondanks voortbestaan. Op het moment van spreken wordt dan ook aan een andere oplossing voor dit probleem gewerkt.

Vele veteranen uit de community zijn het vooralsnog volstrekt oneens dat ze deze plannen, ondanks vele waarschuwingen, toch naar Battlefield 5 hebben gebracht. Desalniettemin zijn de meeste wel opgelucht dat de veranderingen weer worden teruggebracht naar het oude.

 1.   
  Tadao's avatar

  Maar het terugdraaien is wel weer een beetje laat. Zoals het oplossen van het bomber probleem, wachtten ze ook te lang mee terwijl het schijnbaar een typefout geweest zou zijn in the stats, in plaats van hun community bij elkaar te proberen te houden

 2.   
  adrian70's avatar

  hallo ik heb deze game gekocht maar nu blijkt het een multiplayer te zijn hoe kan ik dit omzetten naar first shooter?

 3.   
  Menthalla's avatar

  Helaas heb je alleen de singelmissies, omdat de game de focus legt op multiplayer. Verder is de game helaas net zo politiek correct en historich inaccuraat als BF 1, kennelijk om een breder publiek te trekken. Voor mij was het de laatste teleurstelling, de stekker mag er uit. Mijn vrienden ging mij voor en nu dus ik.