PlayStation 4 is vaker verkocht dan Wii en PlayStation 1

Sony heeft zowel zichzelf als de concurrent overtroffen. In het nieuwste financial report van Sony staat dat de PlayStation 4 inmiddels 102,8 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Dit zou betekenen dat de PS4 de op een na succesvolste tv-console is.

Enkel succesvoller in de home consoles-categorie is de kleine broer van PlayStation 4, de PlayStation 2. Deze is meer dan 155 miljoen keer verkocht. De originele PlayStation uit 1994 staat op plekje drie met 102,49 miljoen verkochte exemplaren. Achter de nummer vier, de Wii, staat dan eindelijk de PlayStation 3 met ongeveer 87,4 miljoen sales. Pas hierachter, op nummer 6, wordt de concurrent Microsoft genoemd met de Xbox 360. Die is goed voor ongeveer 84 miljoen verkochte apparaten.

Wanneer de verkoopcijfers van alle consoles worden samengevoegd wordt het duidelijk dat er nog werk aan de winkel is voor Sony. De onbetwiste nummer een blijft namelijk Nintendo met 754 miljoen verkochte consoles. De aantallen van Sony liggen ongeveer 200 miljoen exemplaren hieronder. Microsoft blijft hangen op slechts 149 miljoen verkochte apparaten.

Het is onwaarschijnlijk dat de PlayStation 4 zijn kleine broer ooit nog gaat inhalen. Over ongeveer een jaar komt zijn opvolger er namelijk al aan.

 1.   
  mmx's avatar

  Mooi toch. Maar die foto van de good old PS2 roept om mooie tijden. Ik heb hem nog staan. Dat model sprak je gewoon aan om te kopen.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Ik dacht dat het verscheepte aantallen waren en niet verkocht.

  Desondanks goed om te horen want anders had dat voor toekomstige console`s geen goed iets geweest.

 3.   
  tijn80's avatar

  Nintendo loopt dan ook ook al (ruim) 10 jaar langer mee in de consoles (weet niet of handhelds ook meetellen) dan Sony. Microsoft loopt 7 jaar achter op Sony. Met zulke voorsprongen ben je dan ook vrij moeilijk in te halen 😉

 4.   
  Anoniem-368661953's avatar

  @MaTriXX: verscheept is het zelfde, de consoles zijn verkocht aan retailers en die kunnen de consoles die ze hebben gekocht niet terugsturen naar Sony. Ze moeten ze zelf vekopen, als dat niet geheel lukt verkopen ze ze met korting,. Zo raken ze wel door hun vooraden heen.

 5.   
  Anoniem-293172364's avatar

  @tijn80: Een handheld is geen console, de switch is een hybride, maar die kun je wel tellen als een console….