Fortnite is als cocaïne volgens Canadese ouders

Epic Games kan zich opmaken voor de eerste grote rechtszaak met betrekking tot de verslavende aspecten van hun game Fortnite. In Canada heeft het advocatenkantoor Calex Légal een klacht ingediend namens een grote groep ouders. Zij stellen dat de game opzettelijk zo verslavend mogelijk wordt gemaakt. Advocaat Alessandra Esposito Chartrand stelt het volgende:

“They knowingly put on the market a very, very addictive game which was also geared toward youth.”

Sommige ouders vergelijken de effecten van de game met tabak en cocaïne, omdat er dopamine vrijkomt tijdens het spelen van de game. Sterker nog, het advocatenkantoor vergelijkt deze zaak met een zaak uit 2015 tegen de tabaksindustrie. Ook is gameverslaving sinds 2018 als ziekte erkent door de Wereldgezondheidsorganisatie en ook dat zou helpen met de zaak.

Voordat je Fortnite installeert dien je als speler akkoord te gaan met voorwaarden waarin onder andere benoemd wordt dat je de game niet mag aanklagen. Volgens het advocatenkantoor is dit volgens de Canadese wet niet geldig. We gaan zien waar dit schip strandt. Denk jij dat de Canadese ouder een kans maken? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  mmx's avatar

  Mijn familie woont in Canada en daar zeggen ze al dat dit belachelijk is heel die zaak.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Heb laatst ook acht lijnen Fortnite gedaan, maar ’t is gewoon niet hetzelfde. Nul briljante businessplannen bedacht en ook geen enkele aflevering van Family Guy eruit geramd in minder dan tien minuten.

  Volgende keer mag mijn mannetje de Fortnite lekker houden, ga ik wel voor het gebruikelijke spul.

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Gamers zijn de meest onderdrukte minderheid in de samenleving van vandaag. Wat is het volgende wat ze gaan doen, G-Fuel verbieden? Uiteindelijk gaat dit allemaal om 1 ding en dat is frustratie. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ga me niet laten vertellen wat ik wel en niet mag door een stel oude mannen die nog nooit een potje team deathmatch hebben gewonnen met een trickshot als final killcam

 4.   
  mmx's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: wat zeg jij dat mooi . Je moet in de politiek gaan

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @mmx: Bedankt voor het mooie compliment. Ik voel me meer een gamer Greta maar wie weet zit er meer in

 6.   
  MaTriXX's avatar

  Kinderen weg namen bij die ouders, erna chemisch castreren zodat ze geen nieuwe kunnen fokken. Echt bizar hoe sommige ouders kinderen opvoeden en dan de verantwoordelijkheid bij aan ander neer legt.

 7.   
  fantasyfreak's avatar

  Ja, want ouders zijn natuurlijk niet verantwoordelijk voor hoeveel hun eigen kinderen gamen. Let er vooral niet op wat en hoeveel ze spelen of hoeveel ze uitgeven aan ingame-purchases/lootboxen. Oja en ga inderdaad als eerste stap maar gewoon naar een rechtbank ipv naar je eigen kind om er wat aan te doen.

 8.   
  Anoniem-35424810's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Hahaha, zo mooi als jij het verwoord heb je er ook echt ervaring mee 😉 kudos!

 9.   
  Anoniem-1976320500's avatar

  Fortnite is gau