Scoor gratis kanonnen in Sea of Thieves op Talk Like a Pirate Day

Overmorgen, op 19 september om precies te zijn, is het alweer tijd voor de jaarlijkse, internationale Talk Like a Pirate Day. ’s Werelds onzinnigste feestdag, waar iedereen genodigd is om met een halfdronken en verlept Iers accent in het rond te kermen. U begrijpt, precies een dag waar een game als Sea of Thieves zich goed bij aan kan sluiten. En dat doen ze dit jaar wel zeker, met een reeks unieke Twitch Drops.

Door simpelweg gedurende die dag een half uurtje te kijken naar een Twitch-stream van Rare zelf (of een waslijst aan andere live uitgezonden piraten), schiet je jezelf in de prijzen. Eenieder die meekijkt met een aangesloten Microsoft-account, wordt automatisch beloond met de exclusieve Obsidian Cannons voor op je eigen boot.

De periode waarin de Twitch Drops uitgedeeld worden, loopt op 19 september van 11:00 uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) tot 11:00 uur ’s ochtends de volgende dag. Het Rare-team streamt hun eigen game op Twitch van 18:00 tot 20:00 uur in de avond, maar verspreid over de dag zijn tientallen andere streampartners van de game live met hun eigen, feestelijke uitzending.

Middels een notificatie op Twitch wordt richting kijkers gecommuniceerd wanneer zij hun eigen set kanonnen verzilverd hebben. Deze zou, technisch gezien, dan direct terug te vinden zijn op je in-game profiel.

Sea of Thieves lijkt voor Talk Like a Pirate Day verder geen gameplay-technische updates gepland te hebben staan. Pas vorige week nog verscheen wel hun nieuwste, maandelijkse update: Smuggler’s Fortune, die ook huisdieren en andere microtransacties naar het piratenspel bracht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren