Remedy Entertainment onthult de roadmap voor Control

Remedy Entertainment heeft vandaag onthuld waar het de spelers van diens laatste game Control allemaal mee bezig gaat houden het aankomende jaar. Naast de al aangekondigde Photo Mode gaat de sci-fi shooter een nieuwe Game Mode en twee uitbreidingen krijgen, waarvan er eentje naar verluid tijdelijk exclusief op de PlayStation 4 zal verschijnen.

Middels een blog post vertellen Remedy’s Thomas en Mikael wat de plannen zijn voor dit najaar en 2020. Zoals eerder aangegeven is een klein team binnen de ontwikkelstudio bezig met het creëren van post-launch content, welke zich over een periode van ongeveer driekwart jaar gaat uitrollen. Als eerste zal een Photo Mode worden toegevoegd, iets waar Remedy al eerder over heeft gesproken en een feature die Control op het lijf geschreven is. Het algemene level design van de game staat namelijk garant voor enkele kekke kiekjes, waarvan het dus mogelijk is om deze nog deze herfst te trekken, zoals de afbeelding hieronder laat zien.

Zodra de Photo Mode aan Control is toegevoegd, zal de weg worden vrijgemaakt voor een nieuwe modus genaamd Expeditions, een end-game modus die in december zal worden geïntroduceerd. In Expeditions mogen we weer volop aan de bak en Security Chief Arish helpen met het onderzoeken van ‘the Formation’. Remedy belooft dat dit onderzoek de grootste uitdaging zal vormen die The Oldest House op je pad kan slingeren. Het mooiste van alles is nog wel dat deze modus gratis wordt toegevoegd.

Vanaf begin 2020 wordt daarentegen betaalde DLC aan Control toegevoegd in de vorm van The Foundation en AWE, waarvan de artwork van de laatstgenoemde verdacht veel wegheeft van Alan Wake-artwork. In The Foundation duikt Jesse in de geschiedenis van The Oldest House, wat haar helemaal naar de fundering van het pand brengt. AWE brengt ons weer terug naar de Investigations-afdeling, waar we dieper in de Altered World Events duiken.

Het is daarentegen de eerstgenoemde welke een klein addertje onder het gras lijkt te hebben, iets waar Eurogamer ons op attendeert. Volgens hen gaat The Foundation namelijk tijdelijk exclusief op de PlayStation 4 verschijnen, iets wat niet in de blog post terug te vinden is maar wel in het persbericht dat zij ontvingen.

“The Season Pass and individual Expansions will be available for purchase on Xbox One and PC, following the PlayStation 4 Expansion 1 ‘The Foundation’ release. The AWE expansion will release on all platforms on the same date.”

Hoewel het niet helemaal netjes is dat Remedy dit niet zo richting de consument communiceert, kan het natuurlijk altijd nog zo zijn dat dit in een later stadium nog wordt aangekondigd. Wat de genoemde Season Pass en de losse delen DLC gaan kosten wordt dan wellicht ook medegedeeld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren