Remedy werkt aan remedie prestatieproblemen Control

Hoewel Control over het algemeen behoorlijk goed ontvangen wordt, is gebleken dat Remedy’s laatste paradepaardje hier en daar toch wat last heeft van prestatieproblemen. Vooral op de standaard versie van de huidige generatie consoles blijkt Control enkele zaken niet helemaal onder controle te hebben. Remedy is er zich van bewust en zweert aan een remedie te werken.

De framerate blijkt op de reguliere PlayStation 4 en de standaard Xbox One nogal een probleem te vormen, waarbij er al rapporten binnen druppelen van framedrops tot onder de 10 frames per seconde. Gezien dat natuurlijk verre van ideaal is, moer de Finse studio hard aan de bak om de boel te fiksen, al blijkt dat wel wat tijd te gaan kosten. In een recent uitgebrachte verklaring legt 505 Games’ Antonela Pounder uit dat het oplossen van dit probleem de hoogste prioriteit heeft, maar dat het niet zo simpel is als op een knop drukken.

“Right now, the team are looking at possible ways of improving console optimization in Control, but as you can hopefully understand, these things do take time and don’t happen at the press of a button (as much as we wish they did). We are also examining specific issues that some players have been experiencing and looking for fixes on those. When we have more info, we will be sure to let you know across our community channels.”

In deze verklaring zet Pounder ook uiteen waar ontwikkelaar Remedy en uitgever 505 Games nog meer tegenaan lopen wat vragen van gamers betreft. Zo zouden problemen op de pc – en dan vooral met RTX-kaarten – al verholpen kunnen worden door de laatste update van Windows 10 te downloaden. Gamers die graag de optie zouden hebben om Film Grain en Motion Blur aan of uit te zetten, krijgen binnenkort ook hun zin.

Over de toevoeging – of eerder het ontbreken – van HDR (High Dynamic Range) had men ook nog te zeggen dat dit afwezig zal blijven in Control. Pounder legt uit dat het ontwikkelteam gedurende het maken van Control een beperkte capaciteit had en nog steeds heeft. Dat team focust zich nu de game uit is liever op het ontwikkelen van gratis content, waar een Photo Mode deel van uitmaakt.

HDR of niet, Control ziet er over het algemeen ook zonder de voordelen van High Dynamic Range chique de friemel uit, maar dat wist je natuurlijk al als je de review van Control hebt gelezen. Ben je meer van het kijken? We got you, fam! Bekijk de Video Review van Control dan hier.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren