Review: Sims 4: Magisch Rijk

De Sims 4 mag alweer vijf kaarsjes uitblazen. Toch zit EA na vijf jaar gesimuleerd leven nog steeds niet stil. De Sims 4 is vandaag de dag namelijk zeven uitbreidingspakketten, acht gamepacks en vijftien accessoirepakketten rijk. Het nieuwste pakket draait om de toverSims. De trailer laat ons een Harry Potter-achtige wereld zien met toverdrankjes, bezemstelen en spreuken. Maar hoe gaan onze Sims het toveren ervaren?

Deze nieuwe gamepack komt met een nieuwe buurt voor je Simmetjes, genaamd Glimmerbrook. In deze relatief kleine buurt lijkt op het eerste gezicht niet veel spannends te gebeuren. Totdat je een ommetje maakt en een mysterieus portaal tegenkomt. De optie is er om door het portaal te gaan, dus laten we dat dan maar doen. Eenmaal door het portaal kom je in een andere wereld terecht die visueel al magisch en mysterieus oogt. En hier begint dan je tover-avontuur.

Soorten magie

Er zijn in deze uitbreiding drie verschillende soorten magie te vinden: ongetemde magie, praktische magie en ondeugende magie. Elke soort magie heeft een eigen ‘wijze’. Dit is in feite een Sim waarbij je deze magie kunt leren. Je moet wel lief zijn voor deze Sims, anders leren ze je helemaal niks. Het beste voor je tovercarrière is dus om bevriend te raken met al deze wijze Sims. Een beetje saai en erg cliché is dat wel. Het was veel uitdagender geweest als deze Sims je pas hun spreuken zouden leren als je bijvoorbeeld klusjes of quests voor ze zou doen. Maar nee, een compliment over hun kleding is genoeg voor een nieuw recept voor een toverdrankje.

De spreuken en drankjes zijn dus relatief makkelijk te leren voor Sims die een beetje charismatisch zijn. Maar je bent ongetwijfeld enorm blij met sommige handigheden die deze spreuken en drankjes met zich meebrengen. Met Schrobbio maak je objecten of jezelf schoon, met Smullio verander je alles in een heerlijke maaltijd en met Reparatio kan je kapotte voorwerpen als nieuw maken. Ook kun je spreuken gebruiken om mensen te pesten of terug te roepen uit de dood. De leukste spreuk vind ik zelf toch zeker Infernio: Een spreuk waarmee je alles en iedereen in de fik kan zetten. Speciaal voor alle Sims die stiekem toch een beetje pyromaan zijn. Net zoals ik.

De toverdranken zijn erg divers en origineel. Zo zijn er drankjes voor verjonging, maar ook voor onsterfelijkheid. Je kan ze zelf gebruiken, maar je kan ze ook aan een andere Sim geven. Zo kan je een vijand jennen door deze bijvoorbeeld een misselijkheidsdrankje te geven.

Totemdieren

Om je badass look met toverstaf en bezemsteel compleet te krijgen zijn er totemdieren. Dit zijn kleine diertjes die je kan oproepen en een naam kan geven. Vervolgens zweven ze naast je om je net dat beetje extra zelfvertrouwen te geven, waardoor je spreuk of drankje vaker lukt. Ook geven ze je goede energie en beschermen ze je tegen de dood. Ietwat teleurgesteld was ik toen ik een enorme vuurspuwende draak verwachte toen ik mijn draak riep, maar werd opgescheept met een miniatuurversie. Naast de draak zijn er onder andere nog de raaf en het enge popje. In totaal zijn er tien verschillende totemdieren. Naast de standaard dieren kunnen ook huisdieren uitgeroepen worden tot totemdieren.

Tover virtuoos

Er zijn vijf niveaus in de toverwereld. Je maakt voortgang door te duelleren, kennis op te doen, in de leer te gaan bij wijzen, boekwerken te zoeken of te experimenteren met de ketel. Na 3-4 uur spelen was mijn Sim tover virtuoos en had ik vrijwel alle spreuken en drankjes onder de knie. Je kan hierna doorgaan met het beoefenen van magie om meer toverSim-voordelen te kunnen kopen. Maar eigenlijk ben je klaar en heb je het grootste gedeelte van deze gamepack al wel gezien.

Conclusie

Vaak worden ideeën voor Sims-content gerecycled: Jaargetijden, Word beroemd en Honden en katten kennen we nu al wel vele jaren. In dit opzicht is Magisch Rijk een fris, origineel idee. De uitvoering is leuk en de spreuken zijn grappig en vaak ook handig. Maar na zo’n vier uur spelen is de koek toch wel een beetje op. Vanzelfsprekend kan je al je Sims een tovercarrière geven, maar de vraag is hoelang dit interessant blijft voor de speler.

De Sims 4: Magisch Rijk is vanaf 10 september te spelen op pc en Mac. Vanaf 15 oktober is deze ook beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Origineel
  • Leuke (en handige) spreuken en drankjes

Wat is NOT

  • Geen grote draak!
  • Na 3-4 uurtjes ben je erdoorheen

7.5

Meer De Sims 4: Magisch Rijk

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren