Videopreview: Xbox Elite Wireless Controller Series 2

Op E3 2019 pas geleden onthuld, maar nu al in de handjes van onze Gamescom-correspondenten; de zogenaamde Xbox Elite Wireless Controller Series 2, Microsofts high-end gamepad die op 4 november aanstaande gelanceerd wordt.

Als onvermijdelijk vervolg op de eerste Xbox Elite Controller komt dit model met meer functionaliteit uit de bus, maar ook tegen een dertig euro hogere richtprijs. Een dikke 179,99 euro voor een controller is immers niet niks…

Kan dit verbeterde broertje nog over de toonbank glijden zonder schuldgevoelens? En wat maakt dit model dan zo veel vernieuwender dan het oudere broertje? Peter en Tom gingen hands-on voor een Xbox Elite Controller 2 preview-sessie:

Wegens technische problemen is onze eigen videospeler even buiten dienst. Om alsnog alle videocontent rondom Gamescom 2019 snel aan de man te krijgen, stappen we tijdelijk over op YouTube-embeds van de coverage. Onze excuses voor het ongemak.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  lekker goedkoop ook

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  Hopelijk blijven de rubberen grips nu wat langer zitten, want die heb ik al provisorisch moeten lijmen bij mijn huidige Elite Controller (die overigens zijn geld dubbel en dwars waard is, my God )

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Patrick Meurs: Ik zie die klacht steeds vaker online, terwijl mijn Elite jaren na dato nog in topconditie is. Misschien heeft het iets te maken met mijn groeiende voorkeur voor muis-toetsenbord bij het gros van de spellen.

  Je zou echter wel aannemen dat Microsoft de (toch veel voorkomende) klachten gehoord heeft, want dit vehikel voelt toch aanzienlijk steviger/zwaarder dan de vorige versie. Mag ook wel voor de prijs.