Xbox Elite Controller 2 in details getoond; wordt duurzamer

Gisteravond al onthuld op de Xbox E3 2019 Briefing, maar nu voorzien van een meer gedetailleerde blik vooruit: de Xbox Elite Controller 2. Aan de hand van een verschijning op Microsofts huiseigen Inside Xbox-uitzending krijgen we een beter vooruitzicht op de hernieuwde gamepad.

In de vooraf opgenomen video zien we hoe Senior Designer Elliot Hsu uitlegt wát er zoal veranderde aan het ontwikkelproces van de Xbox Elite Wireless Controller Series 2, zoals het stukje randapparatuur officieel genoemd wordt.

Onder de vernieuwde features vallen sowieso al de ingebouwde accu (die op kan laden via het draagkoffertje), USB-C en Bluetooth connectiviteit en meer tweakbaarheid, maar ook de bouw van het beestje is verbeterd. Door meer rigoureuze stress testing moeten de Xbox Elite Controller 2 en diens componenten beter zijn opgewassen tegen levenslang gebruik — en een stootje of twee, natuurlijk.

De Xbox Elite Controller 2 wordt vanaf 4 november verscheept naar onder andere de Benelux, tegen een richtprijs van 179,99 euro. Via de officiële Microsoft Store zijn pre-orders al te plaatsen, alsmede meer gedetailleerde specificaties om te raadplegen.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Heel flink aan de prijs, maar ik voel ‘m alsnog wel. Ondanks de vele klachten die circuleren over de eerste Xbox Elite, doet die van mij het nog altijd fantastisch, bijna vier jaar later.

  Een aantal vernieuwingen voelen nogal logisch (USB-C, Bluetooth), andere zijn best verrassend. Vooral het tweaken van de wrijving in joysticks is vrij uniek, waar gamers nog best wel wat baat bij kunnen hebben. Kleur mij geïnteresseerd.

 2.   
  mmx's avatar

  Duur.maar ik vind de Xbox controllers een beetje lomp.de Sony controllers vind ik prettiger.

 3.   
  NdeM's avatar

  @Tom Kauwenberg: Precies dit dacht ik ook. de sticks aanpassen is echt wel een dikke plus