Pc-versie Oddworld: Soulstorm alleen te verkrijgen via Epic Game Store

De Epic Game Store heeft er weer een exclusieve titel bij in de vorm van Oddworld: Soulstorm. De pc-versie van de in 2016 onthulde game – waarin menig Mudokon weer moet vrezen voor diens leven – gaat pas in 2020 verschijnen, maar de mensen bij Oddworld Inhabitants zijn er als de kippen bij om uit te leggen waarom men een deal heeft gesloten met Epic.

Een populair besluit is het namelijk niet, vooral wanneer we even terugblikken naar de afgelopen weken. Menig ontwikkelaar kreeg de huid vol gescholden na een soortgelijke openbaring, maar bij Oddworld Inhabitants hopen ze op iets meer gratie van de fans door het besluit goed te beargumenteren. Waar andere Epic-omarmende ontwikkelaars worden beticht van zakkenvullerij, zit er voor Oddworld Inhabitants niets anders op dan Epics aanbod accepteren. Epic is namelijk bereid om de ontwikkeling mede te financiëren door een voorschot te verlenen. Gezien het ontwikkelteam alles uit eigen zak betaalt en het aardig uit de klauwen begint te lopen, heeft men de gulle hand van Epic geschud, zoals we kunnen lezen op Twitter.

UIteraard zal dit niet bij iedereen even goed vallen, maar de beste mensen van Oddworld Inhabitants blijven tenminste nog civiel, iets wat de laatste tijd ook een hele opgave lijkt te zijn. Of de exclusiviteit van tijdelijke of permanente aard is, weten we op het moment van schrijven nog niet. Hoe het ook zij, wees alsjeblieft geen regelrechte Glukkon en wees een beetje lief voor Oddworld Inhabitants.

Oddworld: Soulstorm staat gepland voor een release in 2020. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar wat we wel weten is dat de game gelijktijdig op de PlayStation 4, Xbox One en dus via de Epic Game Store op pc zal verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren