Call of Duty: Modern Warfare maakt gebruik van dedicated servers

Ben je een hardcore Call of Duty-speler en een multiplayer-koning pur sang, maar schoten de tranen je in de ogen toen je ontdekte dat Call of Duty: WWII even op peer-to-peer servers draaide? Wees dan gerust, want Call of Duty: Modern Warfare draait in oktober gewoon oldschool op dedicated servers. In de september-uitgave van het blad Game Informer deed ontwikkelaar Infinity Ward dit uit de doeken. Fijn, dan hoeven we daar in ieder geval niet meer over te piekeren.

Want hoe je het ook wendt of keert, vrijwel de gehele Call of Duty-garde heeft een schurfthekel aan peer-to-peer, waar men meerdere goede redenen voor kan bedenken. Lag, cheatgevoeligheid en een host die er halverwege de brui aan geeft zijn slechts enkele redenen waarom gamers er liever mijlenver vandaan blijven, als het even kan. Uitgevers vinden peer-to-peer juist helemaal wauw, omdat het ze zakken vol poen scheelt. Helaas voor deze geldbesparende uitgevers is de community niet op diens mondje gevallen en schroomt deze niet om diens mening – soms op ronduit asociale manier – te ventileren. In het geval van Call of Duty: Modern Warfare wordt er geen risico genomen en kiest men maar voor de oude vertrouwde dedicated servers, ongeacht het platform waar je de shooter op speelt.

Sowieso is Infinity Ward lekker op dreef met het kweken van goodwill bij de achterban. Onlangs gaf men ook al aan dat Modern Warfare cross-play ondersteunt en ook de klassieke killstreaks maken hun rentree. Als kers op de taart wordt de welbekende Season Pass achterwege gelaten en zal Infinity Ward alle additionele DLC kosteloos aanbieden. Dat wordt dus dag met het handje tegen ‘niet mee kunnen spelen omdat je die multiplayer map niet hebt’. Het enige waar men wellicht nog een beetje salty om kan zijn is de tijdelijke exclusiviteitsdeal die met Sony PlayStation is gesloten. Ach ja, je kunt niet alles hebben. Wellicht dat het zien van de Dark Edition je zoutige traantjes wat kan stoppen, gezien de meegeleverde nachtkijker voor mij persoonlijk de minpunten wel wat compenseert.

 1.   
  mmx's avatar

  Mooi voor de MP gamers maar ik wil ook graag wat van de SP zien gameplay enzo.

 2.   
  Mark89NL's avatar

  @mmx: volgens mij komt dat nog

 3.   
  BozeBever's avatar

  Ik ben en blijf skeptisch. Activision gaat duidelijk weer op de nostalgische tour bij de marketing omtrent Modern Warfare. Hebben we eerder gezien bij de remake van Modern Warfare 4 en het constant hameren op ‘Boots on the MF Ground ahuah!’ bij WW2. De Hype aanslingeren door het gevoel van weleer op te roepen.

  Waarom dan toch skeptisch? Omdat er voor dit festijn aan nostalgia altijd een addertje onder het gras heeft gezeten. lootbox, Een overdaad aan microtransacties, vreemde keuzes etc. Laat ze eerst maar eens het totaalpakket laten zien, dus ook de manieren hoe ze geld gaan verdienen, de roadmap etc. etc. Tot die tijd. Hold your horses met pre-orderen!