Call of Duty: Modern Warfare “Dark Edition” bevat een heuse nachtkijker

Activision lijkt met Call of Duty: Modern Warfare vrij letterlijk terug te willen blikken op de originele serie, want zelfs de meest luxe uitvoering is een knipoog naar de Prestige Edition van tien jaar geleden. In 2009 bevatte Call of Duty: Modern Warfare 2 een werkende 1:1 nachtkijker en inmiddels is bekend dat ook de Dark Edition van Call of Duty: Modern Warfare een nachtkijker met zich meebrengt.

Hoe we dit al weten? Nou, daar mogen we Leon Hurley voor bedanken. De beste man postte op Twitter al foto’s van dit geavanceerd stukje “speelgoed”, welke er zo op het eerste gezicht wel erg bazig uitziet.

Wat opvalt is dat deze nachtkijker er wel een stukje geavanceerder uitziet dan die van 10 jaar geleden, al wil dat natuurlijk nog niks zeggen over de algehele kwaliteit van het ding. Maar ja, het blijft natuurlijk maar de vraag wat je ermee moet. Misschien is het handig wanneer je midden in de nacht naar de wc moet en je het licht niet aan wilt doen “omdat je dan te veel slaap verliest”, of iets dergelijks.

Dit alles komt natuurlijk wel met een hoger prijskaartje. Hoewel er nog geen exacte prijs is losgelaten, gonst het bedrag van $200 al wel over het internet. De Amerikaanse winkelketen GameStop liet deze prijs kortstondig doorschemeren, al is elke verwijzing inmiddels pleite. De kans is groot dat Activision deze über-editie en diens prijs vanavond tijdens de multiplayer reveal verder uit de doeken doet.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik pak de gewone versie wel . Ik hoef geen nachtkijker.

 2.   
  kiesmaarwa's avatar

  Nu zijn de items die bij SE’s van Call of Duty games zitten volgens mij over het algemeen vrij degelijk, maar door valse beloftes van bepaalde uitgevers in het niet al te verre verleden vraag ik me nog af hoeveel mensen het nog aan durven om zo’n berg geld neer te leggen voor een item waarvan je de kwaliteit niet kent

 3.   
  Mark89NL's avatar

  @kiesmaarwa: Het laatste echte collectors item van Call of Duty was bij Black ops 2 voor mij de Carepackage editie sindsdien niet meer veel extra’s gekocht want er zat niks leuks bij.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik snap hier dus zó weinig van. Dit soort extraatjes klinken altijd leuk, maar zijn uiteindelijk gewoon gigantisch teleurstellend. De drone en action-camera waren al matig; is er iemand die nu verwacht dat dit prijstechnisch een fatsoenlijke nachtkijker zal zijn?

 5.   
  Mark89NL's avatar

  @Tom Kauwenberg: nope verwacht daar niet zoveel van