Pokémon GO miljard keer gedownload

Pokémon GO is nog steeds razend populair. Niks nieuws, zou je zeggen. Er is inmiddels wel een mijlpaal bereikt voor uitgever The Pokémon Company: De game is in drie jaar tijd maar liefst een miljard keer gedownload. Ik herhaal. Een miljard. Dat zijn negen nullen!

Dat Pokémon GO zo groot ging worden had niemand waarschijnlijk gedacht, waaronder The Pokémon Company zelf. Toch is sinds de release in juli 2016 de game enorm groot geworden. Zo is er recentelijk nog een Pokémon Fest georganiseerd in Dortmund, Duitsland en worden er nog regelmatig updates gedaan, waaronder de recente update waarin het welbekende trio Team Rocket werd toegevoegd aan de mobiele game. Drie jaar na dato en een miljard downloads verder hoeven Pokémon-trainers over de hele wereld zich in ieder geval niet te vervelen.

Naast downloads wordt er ook enorm veel geld binnen geharkt met de pocket monsters. Enkele tijd geleden kwam naar buiten dat er door spelers in totaal 2,6 miljard euro is uitgegeven in de game. De game bevat namelijk microtransacties die het leven van spelers wat makkelijker kunnen maken.

  1.   
    NdeM's avatar

    Begonnen in 2016 en speel het nog steeds iedere dag op weg naar het werk, en de terugweg op weg naar huis :’)

  2.   
    Bram_M99's avatar

    Ik speel het ook nog regelmatig, leuk om even te kijken. Vind dat ze de game ook leuk up to date houden.