Nieuwe model Nintendo Switch heeft langere batterijduur

Vorige week werd bekend dat Nintendo een uitgeklede versie van de Nintendo Switch gaat verkopen, genaamd de Nintendo Switch Lite. Ondanks het feit dat Nintendo daarna nog duidelijk maakte dat er absoluut geen Nintendo Switch Pro in de nabije toekomst uitgebracht wordt, krijgt de reguliere Switch nu toch een belangrijke upgrade.

Eerder was al bekendgemaakt dat de hybride-console wordt voorzien van een nieuwe chip en processor. Nu komt daar nog een verbeterde batterij bij. Het is de verwachting dat de nieuwe batterij vier en een half tot negen uur meegaat. De oude batterij ging slechts tweeënhalf tot zes en een half uur mee. De Nintendo Switch Lite heeft een batterijduur van drie tot zeven uur. Belangrijk is om te onthouden dat de batterijduur afhankelijk is van welke games op de console wordt afgedraaid. Wanneer bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de huidige Switch wordt afgespeeld, gaat de console drie uur mee. Met de nieuwe upgrade kan je bijna twee keer zo lang genieten van Hyrule.

Het nieuwe model komt in augustus in de Verenigde Staten uit en een maand later in het Verenigd Koninkrijk. Omstreeks deze tijd kunnen wij waarschijnlijk ook de upgrade in de winkel vinden. Je kan de nieuwe Switch herkennen aan de rode doos en het modelnummer HAC-001(-01). Bij extra twijfel, check dan het serienummer. De geüpgrade versie begint met ‘XKW’.

 1.   
  Mattiees's avatar

  mooie upgrade, de korte batterijduur vind ik echt het grootste nadeel van de switch.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Dus nu is de nieuwe Switch een betere handheld dan de Switch Lite straks 😛

 3.   
  CozierMass's avatar

  Bedankt voor dit bericht. Ik weet nu wanneer ik een switch ga kopen!