We hoeven dit jaar geen Nintendo Switch Pro te verwachten

Gisteren was de kogel dan eindelijk door de kerk: er wordt een nieuwe Nintendo Switch uitgebracht die de naam Nintendo Switch Lite draagt. Eerder deed een gerucht de rondte dat ook een sterkere, duurdere versie van de Switch zou komen voor het einde van dit jaar. Maar dat blijkt naar alle waarschijnlijkheid niet te gaan gebeuren.

De Wall Street Journal beweerde dat, naast de release van een simpelere, Lite editie, ook een Pro versie van de Switch op de markt zou komen. Doug Bowser van Nintendo of America geeft aan dat op het moment enkel en alleen de Lite-versie wordt uitgebracht. Dit sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog een uitgebreidere versie van de Switch op de markt komt, aangezien de claims van Wall Street Journal eerder al veel waarheid leken te bevatten.

Wat wel bevestigd is, is dat de originele Nintendo Switch een aantal nieuwe onderdelen krijgt. Zo lijkt de hybride-console voorzien te gaan worden van een nieuwe chip en een geheel nieuwe processor. Of dit daadwerkelijk de prestaties van Nintendo’s paradepaardje gaan veranderen, is op dit moment nog onduidelijk.

 1.   
  Vinstaro's avatar

  Jammer, zit zelf te wachten op een switch die volledig gericht is op het docking systeem.

 2.   
  CozierMass's avatar

  @Vinstaro: Wat wil je dan van een pro-switch wat de huidige niet kan? Ikzelf wil namelijk graag een switch aanschaffen, maar weet niet wanneer het juiste moment is. Banjo in smash gaf de doorslag, alleen dat duurt nog een tijdje.

 3.   
  Vinstaro's avatar

  @CozierMass: Ligt eraan waar je voorkeur ligt. Ik zelf zou de switch alleen maar gebruiken in zijn docking status, dus als er een Switch “pro” zou komen die zich volledig richt op prestaties, zou dat voor mij ideaal zijn. Een versie die zich meer richt op hogere stabiele framerate, een hogere resolutie en wat grafische verbeteringen. Maar de functionaliteit van de naam “switch” zal sowieso met de lite en pro editie verloren gaan. En als je daarnaar zoekt kan je met gerust hart de huidige switch halen. Die kan je zowel aan sluiten op je tv en mee nemen als je ergens heen gaat(;