Nintendo Switch Lite verschijnt deze zomer nog

Al enige tijd deden geruchten de rondte, Nintendo zou met een nieuwe variant van de Nintendo Switch komen. Nu is het moment dan eindelijk daar, zojuist is de Nintendo Switch Lite aangekondigd.

De Switch Lite is een goedkopere versie op de echte Switch en moet voor zo’n 200 euro over de toonbank gaan. Omdat het om een voordelige model gaat, zijn ook een handvol aan functionaliteiten uit het apparaat gehaald. Zo zijn de TV mode en Tabletop mode verdwenen en wordt alleen nog de Handheld mode ondersteund.

Ook de Joy-Cons maken geen deel meer uit van het pakket, deze controllers zitten namelijk vast aan de Switch Lite. Zodoende mist ook de HD-trilfunctie en de infrarood-bewegingscamera. Hierdoor zijn alleen de games die in handheldstijl ondersteunen te spelen op de kleinere Switch. Wel kan je een extra paar controllers kopen om toch nog een game als Super Mario Party te kunnen spelen.

De Switch Lite is ook een stukje kleiner dan het origineel. Waar de Switch nog een 6.2 inch LCD scherm heeft, gaat de Switch Lite terug naar een 5.5 inch LCD scherm. De batterij heeft wel enkele verbeteringen gekregen. Wanneer je een game als The Legend of Zelda: Breath of the Wild opstart, is deze liefst vier achtereenvolgende uren te spelen. Dat is welgeteld één uurtje meer dan de Switch.

De Nintendo Switch Lite verschijnt op 20 september in de kleuren geel, grijs en turkoois.

 1.   
  ronineter's avatar

  Deze lite versie van de Switch lijkt wat mij betreft overpriced. Dit omdat deze editie het dock van 90 euro mist, De HD rumble en electronica van de losse controllers mist. Met het verwijderen van deze items hebben ze echt wel meer dat 10 euro van dat apparaat geschaafd. Ik denk dat Nintendo ons in de maling probeert te nemen, door niet te op te merken dat het dock mist. En de meeste mensen dit zullen vergeten als ze de prijs zien en zo meer te rekenen per systeem.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Wel een slimme zet om meer Switches aan de man te brengen, maar qua communicatie gaat het wel weer een beetje de mist in. Wat werkt nu precies waarop? Dat kan voor met name ouders en casual gamers misschien vertroebeld raken.

  Het doet mij denken aan de DSi en iets waar de Wii U (bij onthulling) ook onder leed; die dissonantie met welke games en apparaten precies voor elkaar bedoeld zijn. Het is een beetje alsof Nintendo dat elke generatie weer terug wil brengen als een soort trope.

 3.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: wat jij zegt is waar Tom

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Hier sluit ik mij bij aan. Ik vind het als gamer zijnde al heel verwarrend. Gelukkig hou ik het bij de normale switch 🙂

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  @ronineter:

  En als je dus voor een game echt joycons nodig hebt kun je sowieso €80 (of €90?) extra dokken. Mij niet gezien haha. Teveel nadelen en koop eigenlijk liever een 2e normale erbij.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Je moet al zoveel bij kopen bij de switch, een pro controller toch wel aangeraden sommige spellen, of extra joy cons set want die erbij zitten kunnen niet opladen in dat plastic ding.

  Dan nog een USB c kabel die er niet bij zit, en bij deze zal je dus nog minder hebben en nog meer kopen.
  Nee betaal liever voor de gewone switch als ik zou kiezen, en vind hem op 1 of andere manier lelijk ook, ziet er goedkoop plastic achtig uit.

 7.   
  darroox's avatar

  Gouden set voor mensen die veel onderweg zijn en tijd te doden hebben. 200 euro is erg overprijsd ik denk meer rond de 130 euro.

 8.   
  Heart1982's avatar

  @darroox:

  Dat je hem kleiner maakt, geen losse joycons hebt etc. Oftewel gewoon een volwaardige hadnheld maakt, prima, maar dan ook een bijbehorend kostenplaatje van inderdaad een 130 ofzo. Wil je hem toch 200 maken, geef ons dan de dockingfunctie terug, anders is het toch ook geen “switch” meer?
  Stel je voor zeg, Opel komt met een goedkopere versie van zijn “insignia”. Hij is kleiner, minder luxe maar… hij kan ook ineens niet meer rijden.
  Is hij toch ineens voor de helft goedkoper… snappie?