Maatregelen tegen misbruik Story Builder van Assassin’s Creed Odyssey

Tijdens de afgelopen E3 kondigde Ubisoft terloops aan dat Assassin’s Creed Odyssey een Story Builder zou krijgen, en ging die direct live. Spelers kregen toegang tot een deel van de tools die Ubisoft zelf gebruikte om de quests te produceren, maar al snel verschenen er missies online die misbruik maakten van het systeem.

Spelers ontdekten namelijk dat het mogelijk is om gigantische hoeveelheden XP toe te kennen voor heel simpele taken. Dit soort XP farming gaat niet alleen tegen de gamebalans in, maar ook tegen Ubisofts verdere verdienmodel voor Assassin’s Creed Odyssey: het bedrijf verkoopt XP-boosters als microtransacties. Het is dan ook niet vreemd dat het Franse bedrijf maatregelen heeft aangekondigd.

Allereerst komen missies die alleen dienen om XP te vergaren, niet meer in de automatische aanbevelingssystemen, zoals de Hall of Fame en trending-sectie. Ook worden de algemene voorwaarden aangepast, zodat het publiceren van misbruikmakende quests officieel tegen de regels is. Ook worden er verdere maatregelen genomen tegen spelers die herhaaldelijk en bewust misbruik maken van het nieuwe onderdeel.

Heb jij al mooie verhalen via de Story Builder binnengehaald?

  1.   
    Rolf31's avatar

    Maar het kan nu dus nog wel?

  2.   
    Mike Gevers's avatar

    @Rolf31: Ik zou het er eerlijk gezegd niet op gokken. Geen idee wat voor maatregelen ze gaan nemen, maar het klinkt als een ban als je te vaak gepakt wordt.