Ex-werknemer Ubisoft: ‘Vrouwen verkopen niet’

Het graf dat Ubisoft voor zichzelf heeft gegraven lijkt met de dag groter te worden. Nadat verschillende hoge piefen ontslag hadden genomen na beschuldigingen van seksueel misbruik, lijkt er elke dag wel meer informatie over de slechte werkomgeving naar buiten te komen. Vandaag wordt duidelijk dat vrouwelijke protagonisten niet welkom waren in Ubisoft-games: ‘Women don’t sell’.

Kassandra uit Assassin’s Creed Odyssey zou namelijk eigenlijk het enige speelbare karakter van de game worden. Ex-werknemer en creative lead Serge Hascoët ging hier niet in mee. Hij weigerde en was van mening dat ‘vrouwen niet verkopen’. Ook heeft hij in voorgaande Assassin’s Creed-games ervoor gezorgd dat de vrouwelijke karakters niet in de spotlights kwamen te staan.

Inmiddels zijn verschillende bestuursleden opgestapt na de controverse van de laatste tijd. Ook Hascoët heeft het veld geruimd. We hopen dat deze man met zijn laatste paycheck een goede therapeut kan betalen om zijn problemen met vrouwen toch eens onder de loep te nemen.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Stonden hier in de gameshops genoeg vrouwen achter de balie. En wat een games dat ze verkochten!

 2.   
  mmx's avatar

  Gewoon dom geklets.Kijk eens naar Lara croft en zo en die Dames in Uncharted en de beste van de rij Ellie uit tlou2 .Ubi lult stom.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  @mmx: @mmx:

  Klopt. TloU2 is de snelst verkopende first party PS4 game. Horizon Zero Dawn bestverkochte nieuwe IP.

  (Alleen weet na de GN-fanzone niet of Tomb Raider nog mee moet tellen qua verkoop van games 😛 )

 4.   
  tijn80's avatar

  Snap ik. Tomb Raider, Last of us, Metroid, Horizon. Allemaal geflopte games

 5.   
  LightFasher's avatar

  Zucht, wat gaan we nog meer tegen komen? Ik heb AC:V al besteld, maar krijg er zo langzamerhand steeds minder zin in.

 6.   
  TylerDurden8's avatar

  @fantasyfreak: ja 1 vrouw achter de balie en 10 zwetende nerds erom heen als een stel hongerige wolven. vrouwen zijn gewoon een minderheid in de gaming wereld valt niet te ontkennen.

  bij de kappersakedemie is het precies andersom, maakt ook niet uit.

 7.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik snap ergens wel waar het vandaan komt – vrouwen die stoere krijgers zijn (Assassin’s creed) – of hackers (Watch Dogs), komen niet echt overeen met de realiteit – sure, er zijn uitzonderingen waarbij vrouwen die dingen wel gedaan hebben & doen – maar het merendeel van de IT-nerds & vechters is geen vrouw.

  Je moet je eigenlijk voorstellen dat je Netflix na gaat doen – iedere rol die gespeeld kan worden door iets dat tegen het stereotype in gaat, laten spelen door iets dat tegen het stereotype in gaat.
  Dus de “blanke man” vervangen door: “zwarte vrouw”, want dan laat je zien dat je “Woke” bent en doet net alsof mannen & vrouwen hetzelfde zijn… ook al hebben we duizenden jaren aan geschiedenis waar uit is gekomen dat we toch echt anders denken en doen in bepaalde situaties.

 8.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: ja idd horizon zero dawn was ook heel goed.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @Alfa Warrior: Ben het hier helemaal mee eens. Laten we eerlijk zijn, het zijn vooral mannen die games als Assassin’s Creed gaan spelen. Kan je wel proberen om voor meer vrouwen in games te gaan pushen maar het grootste deel van je afzetmarkt gaat hier geen zak om geven. Kan je seksistisch vinden maar zo is het nou eenmaal