Stelling van de Week: Er komen teveel abonnementen!

Vanuit een nieuwe setting presenteren we een nieuwe Stelling van de Week! Salim en Peter schuiven aan om het te hebben over het aantal game-abonnementen dat onderweg is, bovenop de services die er al bestaan. Gaan we straks genieten van al deze services, terwijl we nu al te maken hebben met Xbox Live Gold, Nintendo Switch Online, PlayStation Plus, EA Access en nog veel meer? Wat betekent dat voor de komst van Xcloud, Google Stadia, Uplay Plus en al die andere diensten?

Laat ons ook in de reacties weten wat jij ervan denkt en vergeet geen nieuwe stelling achter te laten voor de volgende week!

 1.   
  mmx's avatar

  Terecht er komen er teveel

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  Sja dat roep ik dus al langer, toen werd er gezegd nee valt wel mee. En dat gebeurt niet…
  Nee nu is de trend om lekker overal een abbo te nemen…. Betaal je je scheel voor die ene game die je graag wilt spelen. De rest boeit me niet.

  Allemaal geld harkers… Hebben hebben hebben…. De een brengt het erin de ander ziet het en kopieert het…. En bedankt he….

 3.   
  mmx's avatar

  @CHILLOZZ: dat heb je mooi gezegd man ! En nu tijd voor een Bavaria !

 4.   
  Rolf31's avatar

  Het hele leven is een abonnement… Alles wat je maar kan bedenken. We komen er in om.
  #wegermee

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik vond het eigenlijk ook teveel, maar het is maar net hoe je het ziet.

  Als je 1 bepaalde game wil spelen neem je een abo voor een maandje en kun je spelen. Daarna zeg je het gewoon weer op. Het is dan een beetje net als de videotheek van vroeger. (Alleen had je toen maar 1 game voor 1 of 2 weken voor f7,50).

  Je bent niet verplicht om op alles een abo te nemen en je kunt sowieso niet van alle uitgevers tegelijk de game spelen. 🙂 En als je een game echt lang denkt te gaan spelen of later vaker op te starten dan kun je die ook gewoon in de winkel kopen.

 6.   
  mmx's avatar

  @Rolf31: van zulke mooie woorden krijg je dorst van mooi hoor ik doe mee @Rolf31: #weg ermee.goed gezien Rolf

 7.   
  darroox's avatar

  Waarom heb je nog over bezit bij steam. orgin enzv betaal om een licentie in bruikleen te hebben en is de fysieke game niet van jouw meer. Online game diensten gaan pas werken voor mensen als het net zo makkelijk en zonder lag zoals netflix voor games, dus dat orgin en microsoft/ubisoft games onbeperkt kan spelen rond 10 euro. Mensen die niet kunnen afwachten totdat de game in virtuele budgetbak ligt zullen er baat hebben bij de online diensten mensen zoals ik die de game pas 2 jaar later spelen, daar is de maximum prijs per game rond de 12 euro nieuw belangrijk en speelt een online dienst niet.

 8.   
  Rolf31's avatar

  @mmx:

  Poëtische vormen begint het aan te nemen… En dan moet ik nog aan het bier.

 9.   
  mmx's avatar

  @Rolf31: je doet het goed Rolf eert poëzie en ach bier een colaatje is ook lekker joh dat smaakt ook hoor .

 10.   
  mattioza's avatar

  Ben ook geen fan van deze evolutie, maar streaming/abonnementen zullen nu eenmaal de toekomst zijn. De gamewereld is momenteel (op verschillende punten) nog niet klaar voor streaming, dus denk dat Google Stadia het nog aardig moeilijke gaat krijgen, zeker met het concept dat je de games nog eens apart moet aankopen. Maar vroeg of laat zal het er toch van komen en abonnementenservices zijn daar een belangrijk onderdeel in. Al blijft die versnippering wel lastig, zit niemand te wachten op vaste maandelijkse kosten van 10 verschillende partijen, om je geliefde games te kunnen blijven spelen.