Shenmue 3 exclusief voor Epic Games Store

Op de PC Gaming Show was Shenmue 3 ook aanwezig, waarbij de releasedatum van 27 augustus nogmaals benadrukt werd. Maar in de trailer was iets opvallends te zien, of eigenlijk níét te zien: het logo van Steam.

De enige logo’s die aan het einde werden getoond, waren van de PlayStation 4 en de omstreden Epic Games Store. In de meeste gevallen betekent het ontbreken van het Steam-logo dat een pc-game (tijdelijk) exclusief naar de Epic Games Store komt.

Dit is inmiddels bevestigd op de Kickstarter-pagina van de game, waar de reacties niet bepaald positief zijn. Mensen hadden gehoopt op een Steam-code of een exemplaar op GOG, omdat deze platformen meer features hebben dan de Epic Games Store.

Shenmue 3 verschijnt op 19 november voor pc en PlayStation 4.

 1.   
  mattioza's avatar

  Het is in dit geval wel begrijpelijk dat heel wat mensen misnoegd zijn door de Epic Games Store exclusiviteit. Er is hun als Kickstarter-backer een Steam key beloofd, dan is het niet prettig dat het plots een Epic Games Store key blijkt te zijn, als je er (momenteel) principieel tegen bent. Ze hadden beter de Kickstarter-backers gewoon langs Steam laten verlopen (of de keuze geven), zoals ze bij The Walking Dead gedaan hebben voor degene die de eerste chapters al gekocht hadden op Steam. Nu zullen er heel wat refunds aangevraagd worden, vrees ik.
  Op dit vlak pakt Microsoft het wel beter aan, ze hebben verschillende studio’s overgenomen, dat games in ontwikkeling hadden via crowdfunding. Deze komen ook nog gewoon naar PlayStation, zodat ze de beloftes tijdens het crowdfundingproject kunnen nakomen.

 2.   
  Tadao's avatar

  @mattioza: https://i.imgur.com/U2xWa0t.png Refunds word geweigerd, blijkbaar