Nieuwe multiplayer-maps Battlefield 5 aangekondigd

EA trapt dit jaar de E3-periode af, hoewel ze er formeel geen deel van uitmaken. De eerste aankondiging over Battlefield 5 gaat een nieuwe multiplayer-map aan: Marita. Deze map is gebaseerd op de strijd om Griekenland en richt zich op infanterie: Merita bestaat voor een groot deel uit een dorpje met nauwe straatjes, dus tanks en vliegtuigen zullen niet erg effectief zijn.

Marita is in eerste instantie in handen van de geallieerden, maar wordt uiteraard bedreigd door de nazi’s. De Marita-map moet in juli verschijnen als onderdeel van Chapter Four.

Maar na deze onthulling volgde al snel nóg een map: Al-Sundan, die is gebaseerd op de Noord-Afrikaanse singleplayer-missie Under No Flag. Deze map richt zich op alle typen spelers: welke speelstijl je ook hebt, in Al-Sundan moet je je ei kwijt kunnen. Er is namelijk ruw terrein, maar ook nauwe straatjes voor infanteriegevechten. Deze map luidt Chapter Four later deze maand in: hij verschijnt op 27 juni en is dan meteen beschikbaar voor alle spelers.

Ook geeft Electronic Arts vast een kleine teaser voor welke mappen Chapter Four afsluiten: Provence en Lofoten Islands, oftewel Frankrijk en Noorwegen. Deze maps moeten zich richten op gevechten op de korte afstand, wat “intiemere gevechten” moet opleveren. Ook deze mappen richten zich dus voornamelijk op infanterie.

Tot slot komt in oktober Operation Underground naar Battlefield 5. Dit is een herwerkte versie van Operation Metro, één van de bekendste maps uit Battlefield 3.

Alle aankomende updates in een handig overzicht:

Overzicht aankomende Battlefield 5 updates

Wat vind jij van deze mappen? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  PSPfreaky's avatar

  Vergeet de Pacific mappen niet die in Chapter 5 komen. Ik kijk daar eigenlijk erg naar uit!

 2.   
  mattioza's avatar

  @PSPfreaky: Klopt, het was natuurlijk nog maar een teaser. Maar als dat allemaal gratis content is, nice. Hopelijk zijn er nog genoeg spelers tegen dan. 🙂

 3.   
  dannyelske's avatar

  Operation underground..Ik ben benieuwd of die net zo goed gaat worden als Metro of beter nog.

 4.   
  nistelvaart's avatar

  Chapter 5 wordt gruwelijk!

 5.   
  Rolf Maas's avatar

  Ik….. kan……. niet……. wachten! Operation Underground….! Yes!