Tweede seizoen Apex Legends begint 2 juli

Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben meer informatie gegeven over het tweede seizoen van Apex Legends. Tijdens EA Play in Los Angeles is er flink wat nieuwe content onthuld voor het volgende seizoen met de naam Battle Charge.

Een nieuwe seizoen betekent allereerst een nieuwe battle pass en deze wordt in stuk aantrekkelijker dan de flink bekritiseerde eerste pass. Wederom heb je het hele seizoen om level honderd te bereiken, alleen gaat het een stuk sneller door de toevoeging van daily en weekly challenges. Het behalen van deze uitdagingen zorgt voor een flinke boost in je progressie en het mooiste is dat je ze niet kan missen. Weekly challenges verdwijnen niet maar blijven bewaard, zodat je alles alsnog kan behalen op een later tijdstip.

De battle pass bevat gegarandeerd 4 legendary skins, voor Octane, Caustic, Spitfire en R301 Carbine en genoeg crafting materials om een vijfde skin te maken als je level 100 hebt bereikt. Ook voor de fans van Apex Legends zonder battle pass, wordt er flink wat toffe content toegevoegd. Naast het nieuwe personage Wattson worden er ook wapens en attachments toegevoegd aan de game.

Het nieuwe wapen is de L-Star en deze mega krachtige energygun is alleen te krijgen uit een care package. De L-Star is vol automatisch en zelfs zo krachtig dat het deuren kapot kan knallen. Ook zijn er nog twee onbekende Hop-ups bekendgemaakt, waarvan eentje de Mozambique eindelijk nuttig lijkt maken. Hier krijgen we later meer informatie over.

Als laatste wordt er op 2 juli ook een ranked mode toegevoegd, om je skills te tonen op het hoogste niveau. Er zijn zes tiers die lopen van Bronze tot en met het hoogste niveau Apex Predator. Aan het einde van het seizoen wordt je progressie beloond met nog een onbekende beloning.

Al met al is het een flinke update en tijdens de conferentie werden ook nog wat dingetje geteaset, waaronder iets met grote vliegende monsters. Dit gaan we misschien later zien, maar op 2 juli gaat seizoen 2 Battle Charge van start op PlayStation 4, Xbox One en pc.

 

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren