Apex Legends legt alle nieuwigheden van Season 1 uit

Het langverwachte Season 1 én de Battle Pass van Apex Legends zijn sinds gisteren en feit, en daarmee zijn de deuren naar “Wild Frontier” geopend.

Naast het feit dat de eerdere datamining rondom nieuwe Legend “Octane” volledig juist bleek te zijn, gooit ontwikkelstudio Respawn Entertainment nog een schepje verheldering bovenop alle informatie.

Niet alleen verscheen een explosieve Season 1 Battle Pass Trailer om uit te leggen wat betalende (en niet betalende) spelers allemaal als extraatjes kunnen verwachten, ook werden uitgebreide patch notes verspreid over de reeds geïmplementeerde veranderingen.

In de op Reddit gedeelde en gevierde patch notes vinden we legio verbeteringen rondom stabiliteit, maar uiteraard ook de officiële skillset van Octane en legio andere nieuwigheden.

Ook blijken de soms wat omstreden hitboxes van bepaalde Legends nu eerlijker te werken. Spelers ondervonden dat schieten op bijvoorbeeld de leegte tussen Pathfinders benen ook gold als een treffer; dat soort zaken zijn nu “meer in lijn met de vorm” van personages waar dit zich voordeed.

Ondertussen lijkt Apex Legends ook een partner te hebben gevonden wat betreft randapparatuur. De game werkt nu naadloos samen met Razer Chroma-verlichting, waardoor gamers hun Razer en Philips Hue-producten kunnen synchroniseren met het spel.

Alle verbetering, bugfixes en andere tweaks zijn in hun totaliteit na te lezen in Respawns officiële Apex Legends 1.0 patch notes.

Apex Legends is nog altijd volledig free-to-play, ook gedurende Season 1. Door aanschaf van de Battle Pass van 1000 Apex Coins (circa tien euro) kunnen gamers extra goedheden verwachten, door meer te spelen en betere prestaties te halen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren