Battlefield 5 vernoemt nazi skin per ongeluk naar verzetsstrijder

Electronic Arts voegde recentelijk een Elite skin toe aan Battlefield 5 voor het Derde Rijk en deze lange jas dragende explosie-liefhebber kent de naam Wilhelm Franke. Helaas voor uitgever EA en ontwikkelaar DICE was Wilhelm Franke een daadwerkelijke anti-fascistische verzetsstrijder die het tegen Nazi-Duitsland opnam.

Zoals VICE bericht, meldde journalist Dom Schott dat Wilhelm Franke tegen de nazis vocht in Dresden en in 1944 door de Gestapo werd opgepakt.

EA heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar niet zonder een vreemde opmerking te maken over het incident. Aan VICE deelde het bedrijf het volgende mee:

“We’ve become aware that one of the names of our Elites, Wilhelm Franke, shares the name of a real life resistance member in Germany during the Second World War. We want to apologize as we certainly didn’t mean any disrespect to him. We are in the process now of changing the name of our Elite in the game.

The aforementioned Elite, Wilhelm Franke, whose name we’re changing is not a Nazi, but a German solider similar to ones we already have in the game. In Battlefield V, we’re not making any political statements in relation to the real life events of WW2 and there are no swastikas in the game.”

Kortom, Wilhelm Franke in Battlefield 5 is geen nazi, maar vecht wel voor de As-mogendheden, want Battlefield 5 wil naar eigen zeggen “geen politieke statements maken”. Je speelt in de game dus nooit als nazis, maar als doodgewone Duitsers die toevalligerwijs voor Nazi-Duitsland vechten…

 1.   
  mmx's avatar

  Iedereen kent wel mensen met dezelfde naam.maar in polen was er wel een officier die Frank het en dat was wel een Duitse soldaat..gewoon een foutje dus.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wanneer political correctness TÉ ver gaat. x’D

 3.   
  Neolite's avatar

  ” Kortom, Wilhelm Franke in Battlefield 5 is geen nazi, maar vecht wel voor de As-mogendheden, want Battlefield 5 wil naar eigen zeggen “geen politieke statements maken”. Je speelt in de game dus nooit als nazis, maar als doodgewone Duitsers die toevalligerwijs voor Nazi-Duitsland vechten…”

  @wester,

  Verreweg de meeste soldaten die voor het Duitse leger vochten ten tijde van de tweede wereldoorlog waren absoluut geen nazi’s. De Nazi’s waren een select politiek gezelschap met primair de SS als gevechtseenheid. Kortom, zo lang je niet specifiek met een SS eenheid speelt is de kans dat je als Nazi speelt extreem klein.

 4.   
  mmx's avatar

  @Neolite: dat heb je mooi gezegdNeolite,heel goed.

 5.   
  Wester Wagenaar's avatar

  @Neolite:
  De suggestie die ik wou wekken is niet dat álle Duitsers lid waren van de nazi-partij (dat waren er in werkelijkheid ‘slechts’ 10% – dat het een specifiek politiek gezelschap of bepaalde gevechtseenheid is, klopt dus overigens niet), maar dat de uitspraak van EA dat je per definitie níet als nazi speelt een vreemde is gezien het bronmateriaal. Excuses voor de verwarring 🙂