Preview: Overpass

Tijdens de Bigben Week in Parijs mochten we niet alleen aan de slag met Paranoia en Bee Simulator, ook kregen we kortstondig Overpass onder de knoppen. Ontwikkelaar Zordix heeft een mooie voorwaarde voor deze game geschapen want het remwerk is in deze titel belangrijker dan de acceleratie. Voor iemand die het al lastig vind om op de remknop in te drukken in Forza Horizon 4 blijkt deze game een behoorlijke kluif te zijn.

Remmen, remmen, remmen

Het is een relatief onbekende wereld, maar er worden zelfs wedstrijden in gereden; plaats onnoemelijk veel obstakels op een traject en laat auto’s daar overheen rijden. Het levert hilarische beelden op en als game is het zeker vernieuwend. Met een dikke SUV onder de knoppen mocht ik een stand-level proberen, waarbij de eerste obstakels grote stenen bleken. Deze zijn zo hoog dat je met de gas-knop ingedrukt niet ver komt. Je ketst terug en belandt in een nog moeilijkere situatie. Veel beter is het om rustig aan te rijden, langzaam gas te geven en langzaam de veringen hun werk te laten doen. Langzaam zal je steen voor steen steeds een stukje verder komen.

Het volgende obstakel was een groot wip, maar dan gemaakt voor auto’s. Langzaam rij je erop waarna je op net over het hellingpunt naar voren zal kieperen. Een zeer nuttige functie in deze game is dat de rem blijft hangen. Druk een keer op de rem en je blijft stilstaan. Dit bleek geen overbodige luxe in het bergachtige level dat we na het strand mochten verkennen. De enorme heuvels blijken een enorme uitdaging, zeker als je bedenkt dat er ook nog enorme boomstammen op de weg liggen. Eén verkeerde beweging en je dondert van de berg af. Iets dan meermaals gebeurde.

Voorlopige conclusie

Onze eerste korte kennismaking met Overpass toont de originaliteit van ontwikkelaar Zordix. Ze hebben een onbekende sport gepakt en deze tot game uitgewerkt. Zet een gamer aan een racegame en de acceleratie-knop wordt bijna fulltime ingedrukt. Het is dus een grote schok als het remmen belangrijker blijkt dat het gas geven. Je hebt een ijzeren geduld nodig voor Overpass en je dient ook absoluut niet gefrustreerd te raken. Dit ligt echter wel constant op de loer als je na een foute beweging naar beneden kukelt. Heb je echter stalen zenuwen en vind je het leuk om deze te testen, dan kan Overpass best wat voor jou zijn. De game verschijnt in oktober voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch en we zullen de review laten doen met iemand met een langer lontje dan ik.

Meer Overpass

20/8/2019Preview: Overpass 0
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren