Ban voor inactieve spelers in Apex Legends

Apex Legends is momenteel nog steeds heel erg populair en ook een enorme hoeveelheid spelers is inmiddels verbannen uit de game. Door spelers is een nieuwe manier om sneller te ranken ontdekt, namelijk ‘piggy-backing’. Zonder dat spelers iets doen, scoren ze toch mee met de rest van het team.

Deze manier van eenvoudig punten scoren zorgt voor de nodige frustraties bij de community, maar natuurlijk biedt Respawn Entertainment een oplossing. In een blogpost laat de ontwikkelaar weten wat er exact is veranderd sinds update 5.1 voor de game. Respawn heeft onderzoek gedaan naar de impact van ‘piggy-backing’ en aangegeven dat spelers die deze methode gebruiken een tijdelijke ban krijgen.

Helaas lijkt de community nog steeds niet helemaal tevreden, aangezien de betreffende spelers ook kunnen zien wat de minimale eisen zijn om aan een ban te ontkomen. In praktijk zouden er ook spelers een ban kunnen krijgen die deze methode helemaal niet toepassen. Het is nu nog even wachten totdat Respawn de bans daadwerkelijk gaat uitdelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren