Hardware ban voor cheaters in Apex Legends

Apex Legends is immens populair en zo ook onder de vele cheaters die het spel kent. Alleen al in de pc-versie hebben inmiddels ruim 355.000 valsspelers een virtuele schop onder hun kont gekregen en alsnog blijkt de game populair genoeg voor cheaters.

Via Reddit en ResetEra komen er berichten naar boven van cheaters en non-cheaters dat ontwikkelaar Respawn Entertainment bans op Hardware ID uitdeelt. Een nieuw account aanmaken of een ander IP-adres aannemen lijkt dus totaal geen oplossing meer te zijn. Een dergelijke ban kan bijvoorbeeld uitgedeeld worden op basis van het MAC-adres van de netwerkkaart. Een MAC-adres is een soort serienummer dat hardcoded is aangebracht in het apparaat.

Inmiddels krijgt Respawn veel lof van de non-cheaters en tot dusver lijkt dit een prima mechanisme om de cheaters te weren. Het rapporteersysteem wat Respawn eerder al uitrolde lijkt haast niet meer nodig te zijn.

 1.   
  MikeGevers's avatar

  Nog meer waar je op moet letten als je tweedehands hardware koopt. Ik zie de advertenties al voor me: “Niet gebruikt voor mining. Licht gebruikt voor cheaten in Apex Legends”

 2.   
  tijn80's avatar

  @MikeGevers:
  Grinnik 🙂