VR-headset Valve Index vanaf 28 juni beschikbaar

Een tijdje geleden geteaset, maar nu dan toch echt een feit; de VR-headset van Valve komt eraan. De Valve Index is los of in pakketten verkrijgbaar. Het eerste pakket bevat de headset en twee controllers en gaat 799 euro kosten. Daarnaast zal er een compleet pakket beschikbaar komen met de headset, twee controllers en twee basisstations. Dit pakket kost 1079 euro. Uiteraard is de VR-headset ook los verkrijgbaar en dit kost je 539 euro.

De Index heeft een resolutie van 1440×1600 per oog en een verversingssnelheid tot 144Hz. Naast de gebruikelijke knoppen en analoge sticks hebben de controllers ook drukgevoelige sensors, zodat in games duidelijk is hoe hard je kunt knijpen. Dankzij de 87 ingebouwde sensoren worden ook andere handbewegingen geregistreerd. Tot slot heeft de headset ingebouwde speakers.

Alle VR-games die momenteel via Steam verkrijgbaar zijn moeten werken met de Index, aldus Valve. Voor het einde van dit jaar wil Valve zijn eerste “volledige” VR-game op de markt brengen. Op de officiële website van de Index is meer informatie te vinden.

  1.   
    Tadao's avatar

    Zo lang dat het goed werkt, en Steam hopelijk een deal doet zoals voor hun link boxes, dan maar al te graag