Valve teaset eigen VR-headset “Valve Index”

Ontslagen of niet, Valve was in het geheim wel degelijk bezig met een eigen virtual reality-headset, zo blijkt nu. Middels een teaserpagina op Steam doet de pc-gigant al een eerste blik op hun eigen VR-apparaat uit de doeken, blijkbaar “Valve Index” genaamd.

De teaser laat, naast dat ene plaatje én de naam, verder niks los over het daadwerkelijke product. Klaarblijkelijk wordt pas in de maand mei meer verteld over wát Valve precies van plan is met de head mounted display (HMD).

Ondanks de VR-gerelateerde ontslagen van laatst, blijkt Valve nog altijd op zoek naar hardware- en software-specialisten rondom virtual reality, aldus Valve’s vacaturepagina.

Tot dusver is Valve een lange poos stil geweest rondom een stukje eigen hardware. Sinds de komst van onder meer de Steam Controller leek Valve minder interesse te hebben in het zelf fabriceren van apparatuur, terwijl het bedrijf wel vol instak op eigen ondersteuning daaromheen, zoals het universele SteamVR.

Ook weten we al enige tijd dat Valve bezig zou zijn met drie volwaardige VR-games, waar het ook al bijna anderhalf jaar vrij stilletjes rondom was. De geruchten doen nog altijd volop de ronde dat ook Half-Life 3 uiteindelijk een van Valves nieuwe VR-titels zou moeten worden, maar dat nemen we uiteraard met een grove korrel zout.

In mei gaan we ongetwijfeld meer horen en zien over de “Valve Index”. Voor al dat (en een heleboel ander) nieuws zit je uiteraard ook goed op Gamersnet

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren