PlayStation 5 krijgt “aantrekkelijke” verkoopprijs

Eerder deze week bevestigde systeemarchitect Mark Cenry de eerste details van de PlayStation 5 en diezelfde Cenry laat inmiddels weten dat de console een “aantrekkelijke” verkoopprijs zal krijgen. De technische specificaties zorgden al meteen voor de nodige speculaties over de prijs van de console.

Via Twitter deelt Wired-redacteur Peter Rubin nieuwe uitspraken uit het interview met Mark Cenry over de eerste details van de PlayStation 5:

Cenry zegt dat de console tegen een aantrekkelijke prijs de verkoop in kan gaan:

“I believe that we will be able to release it at an SRP [suggested retail price] that will be appealing to gamers in light of its advanced feature set.”

De PlayStation 5 moet ergens in 2020 verschijnen. Wat is volgens jou een goede, maar vooral aantrekkelijke prijs voor de console van Sony? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  Dedsec's avatar

  250 of 300 euro denk ?

 2.   
  mmx's avatar

  Ik denk dat hij rond de 400 euro gaat komen ,maar ik sluit mij aan bij Dedsec dat zou een mooie prijs zijn.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Microsoft en sony zijn goed de media aan het bespelen met een spelletje ‘wie heeft de grootste’. Eerst maar eens waar maken… Ik ben simpelweg huiverig als het gaat om dit soort berichtgeving.

  499e zou denk ik een prima startprijs zijn. Voor beide consoles overigens. Onder de 400…? Die tijden zijn al lang voorbij.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik las elders dat hij 499 [dus 500 ballen gaat worden]

  Weet niet meer waar ik dat gelezen heb.

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  Marketing kennende is het zo rond de 600 a 700 euro om dat ding – met internet toegang – voor twee jaar te kunnen gebruiken. – PS+ abonnement voor twee jaar = €120,- De console zal dan rond de 500 a 600 zijn.

  Looptijd – tot de volgende console schat ik dan ook op een magere 5 jaar met na 2 jaar een verbeterde variant en na 4 jaar (na release) de aankondiging en daar mee dus ook de stop op nieuwe exclusives.

 6.   
  mattioza's avatar

  @Alfa Warrior: Nou de PlayStation 4 is nu al momenteel 5,5 jaar oud en de officiële aankondiging van de PlayStation 5 moet nog komen. Dus deze generatie consoles zal 6/6,5 jaar meegegaan hebben, lijkt me vrij prima.

  Zou gerust 500 euro willen neertellen, 100 euro meer dan de PS4, als ze qua hardware hierdoor een grotere stap kunnen zetten dan een PS4 Pro 2.0.

 7.   
  Tadao's avatar

  Ik verwacht 350 als ze het aantrekkelijk gaan noemen.

  Ik zal pas in de verleiding komen voor 200

 8.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik zou trouwens wel meer willen zien dat makers van games meer de touchpad en ook de controller speaker gebruiken. Beide kunnen heel gaaf zijn. met gta en met uncharted is sommige geluidstukjes via controller speaker echt wel gaaf.

 9.   
  mmx's avatar

  @CHILLOZZ: in Zombi werkt de speaker tof en het touchpad ook.dat zou den idd meer titels moeten hebben.

 10.   
  kiesmaarwa's avatar

  Ik ga ook voor de 500.
  1: Ze hebben destijds van de ps3 geleerd dat 600 teveel is en de ps4 tegen 400 ging over de toonbank als zoete broodjes.
  2: Als het ding echt zo sterk moet worden als wat wordt beweerd en aangezien ze wat “nieuwe” technologie erin proppen, dan denk ik dat ze die onderzoekskosten in het begin terug moeten verdienen.
  3: Sony is (objectief gezien) momenteel de populaire keuze en durven weer wat agressiever in te zetten (was bij ps4 launch precies omgekeerd)

 11.   
  dandanna's avatar

  4 barkie at the most, wat mij betreft.
  Maar zal waarschijnlijk tussen de 4 en 5 zitten.

 12.   
  CHILLOZZ's avatar

  @dandanna:

  zit nu ook een SSD in he. die kosten doorgaans ook wat meer. Al zal dat voor sony denk ik opzich wel meevallen gezien die het op dermate grote schaal inkopen..

  Dat is imo toch ook wel een flinke stap vooruit. want een hdd in ps4 vond ik toch wel erg slecht. een ssd is zoveel sneller. mensen ergeren zich dood om die lange laad tijden

 13.   
  GameFreakBaree's avatar

  @Dedsec:
  Nooit, dat is veel te goedkoop.

 14.   
  GameFreakBaree's avatar

  @mmx:
  300 euro is veel te weinig. De PS4 kost al €400 en de PS5 heeft veel betere specs en een SSD. Die gaat sws €499 ofzo kosten

 15.   
  Red-Dead II's avatar

  Het is logisch al het boven de 500,- zit
  Aangezien de Ps4 pro al 400,- nieuw kost, en de ps5 meer geadvenseerd is dan de 4 pro
  Dus ik denk dat het rond de 500 en de 600 euro zal kosten…

 16.   
  Papachico's avatar

  @Dedsec:

  Mooie prijs. Denk het zelf ook wanneer de PS5 inmiddels 4 jaar uit is haha.

  Ff zonder dollen. Waarschijnlijk tussen de 450 en 500 gaat tie kosten.
  Overigens hoeft voor die hele touchpad en geluidjes niet. Focus liever op wat we nodig hebben ipv lullige dingetjes als een touchpad of geluidjes.

 17.   
  Eekhoorn hond's avatar

  ik denk tussen de 300 en 350euro

 18.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Nu nog hopen dat ie bij launch niet zo verouderd is als de ps4 was, anders wordt het weer wachten op een Pro versie of hoe ze het ook willen gaan noemen.

 19.   
  tranceguy's avatar

  500. Maar dan wel incl. een nieuwe PS VR2 headset ingebouwd. Alser ook 1 model komt zonder maar die wel met de huidige overweg kan gaat die meer richting 350 gok ik.

 20.   
  tranceguy's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: Zo verouderd was die nu ook weer niet maar je loopt altijd tegen de feiten aan. Als een nieuwe GPU voor de pc aangekondigd is duurt het ook maanden voor uit daadwerkelijk in de schappen ligt en issie op dat moment ook al verouderd want de techniek staat niet stil. Maar zelfs over 2 jaar is 8K nog niet achterhaald hoor. Hoewel dat nooit native ondersteund kan zijn maar het geeft wel wat aan….

 21.   
  Dedsec's avatar

  Ze zeggen zelf dat het een aantrekkelijke prijs word, en echt veel mooier beeld ga je niet krijgen, dus ik hou het rond de 250 euro tot 300 euro, en laten we de prijs van de Switch niet vergeten.

  Ik denk ook dat ze alles mee nemen naar de nieuwe console, en niet alles weer opnieuw moet via een update ??

 22.   
  Hurricane's avatar

  Ik ga uit van 499…

 23.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @tranceguy: Daar ben ik het toch niet met je eens, voor een console uit die tijd had je wel mogen verwachten dat 1080p de standaard zou zijn, maar toch zijn er genoeg games die dat gewoon niet halen op het basismodel

 24.   
  Heart1982's avatar

  @mmx:

  Ja, helemaal mee eens.
  Het verdienmodel zit em toch niet in de hardware, maar in de accesoires (daar wordt tenminste nog winst op gemaakt). Ook niet op games wat veel mensen denken.
  Dus lever jij aantrekkelijke games, dan halen mensen er wel een geavanceerde controller voor en daar zitten de pegels in.