Latios keert week lang terug in Pokémon GO

Bijna op de dag een jaar geleden werd aangekondigd dat Latios en Latias als Legendary Raid Bosses naar Pokémon GO zouden komen en dat ze na verloop van tijd zouden wisselen van regio. Hoewel de Origin Forme van Giratina momenteel de legendarische baas is in de mobiele Pokémon-game, komt Latios daar vanaf 15 april een week lang bij. Daarmee volgt hij het voorbeeld van Latias, die eerder al een week lang terugkeerde in Pokémon GO.

Net als met Latias kunnen we ook deze keer de Shiny-variant van de legendarische Pokémon vangen. In plaats van een blauw en wit kleurenschema, is deze variant muntgroen met wit. Eerder onderzoek, bijvoorbeeld van The Silph Road, wijst uit dat de kans op een Shiny Pokémon ongeveer 1 op 70 is.

Latios is de meer aanvalsgeoriënteerde Pokémon uit het zogeheten Eon Duo, wat in Pokémon GO veelal betekent dat deze beter presteert in PvE-gevechten. Mocht je deze psychische draak dus nog niet hebben, is de week van 15 april je kans. Wel is het zo dat de terugkeer van Latios betekent dat je die week niet weet wat er uit een 5-sterren-ei zal komen: Giratina of Latios? Het is dan ook geen overbodige luxe om van tevoren met lokale spelers af te spreken wanneer je op Latios-jacht gaat.

Latios is beschikbaar in Pokémon GO van 15 april tot 22 april.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren