PlayStation VR al meer dan 4,2 miljoen keer verkocht

Sony gaf vorig jaar aan dat de verkoopcijfers van PlayStation VR onder de verwachtingen bleven, maar de gestage groei zet zich voort. Op 3 maart 2019 waren er namelijk meer dan 4,2 miljoen exemplaren verkocht, zo laat PlayStation in hun officiële blog weten.

Astro Bot

Op 16 augustus 2018 waren de virtual reality-brillen van PlayStation nog goed voor 3 miljoen verkochte exemplaren, dus er is een stijging van 1,2 miljoen stuks op ongeveer een half jaar tijd. De PlayStation VR kon de afgelopen zes maanden dan ook rekenen op enkele system sellers zoals Astro Bot Rescue Mission en Tetris Effect. Daarnaast kwam het populaire Beat Saber in november naar PlayStation VR, dat onlangs de kaap van één miljoen verkochte exemplaren heeft gerond over alle platformen gespreid.

Er zijn nog heel wat interessante VR-titels in het vooruitzicht, waaronder er een aantal van getoond werden op de afgelopen uitzending van State of Play. Hierin werden onder meer beelden getoond van de VR-uitbreiding van No Man’s Sky en de aankondiging van Iron Man VR. Volgende maand is het vooral uitkijken naar releases van Falcon Age en Ghost Giant.

Ghost Giant

 1.   
  BozeBever's avatar

  Waarvan voor mijn gevoel ook weer de helft binnen een half jaar op ebay verschijnt. Ik weet het zo nog niet met die playstation VR…

 2.   
  mattioza's avatar

  @BozeBever: Nou, ik hoor toch veel mensen die er zich prima mee vermaken.

 3.   
  Turk–Life's avatar

  Kunnen mensen die hem niet kunnen betalen aub geen uitspraken over de VR doen.

  Het is een geweldige apparaat, en nee ik gebruik hem idd niet vaak. Maar elke keer als ik hem weer uit de kast haal en opzet heb ik weer opnieuw een WOW gevoel.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Turk–Life: Volgens mij snap ik wat je bedoelt, maar je stelt nu voor om censuur op basis van inkomen te introduceren. Ben geen fan.

  Mensen kunnen de VR toch ook getest hebben op een beurs of in een winkel, zonder ervoor te betalen? Zelf snap ik ook wel hoe dat apparaat presteert en wat voor ervaringen het kan leveren, ook al heb ik er geen in huis.

 5.   
  Turk–Life's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Bedoel meer dat mensen sneller negatief over iets zeggen als ze het toch niet kunnen betalen/bereiken. Iets met jaloezie? Of zichzelf gerust stellen en voor gek houden.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Turk–Life: Daarin snap ik je helemaal, maar het tegenovergestelde is ook te zeggen. Mensen die het product al hebben gekocht, zijn soms ook sneller genegen om er positief over te zijn. Buyer’s remorse is net zo goed veelvoorkomend.

  Vandaar ook dat ik van mening ben dat alle meningen tellen. In hoeverre je de ene of de andere uitspraak vertrouwt, hangt maar net af van je persoonlijke kader op het onderwerp.