Monolith Soft zoekt ontwikkelaars voor nieuwe Zelda-game

Nieuwe Zelda game Monolith Soft mogelijk vervolg op Breath of the Wild

De Japanse ontwikkelaar Monolith Soft zoekt ontwikkelaars om aan een nieuwe Zelda-game te werken. Op haar eigen website staan momenteel vacatures voor diverse functies, zo zagen de mensen van GamesIndustry. Men zoekt onder andere programmeurs, designers en technical artists, specifiek voor het maken van een nieuwe Legend of Zelda.

Monolith Soft heeft drie ontwikkelstudio’s in Japan. Je kent de ontwikkelaar mogelijk van de diverse Xenoblade-games. Toch heeft men ook een uitgebreide geschiedenis met andere Nintendo-games. De grootste studio van Monolith, in Tokio, werkte eerder al aan het briljante The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Een game waarover wij twee jaar geleden een lyrische review schreven. De tweede studio, in Kyoto, heeft in het verleden geholpen met het ontwikkelen van onder andere The Legend of Zelda: Skyward Sword, Splatoon, Animal Crossing: New Leaf en Pikmin 3.

Het is onduidelijk nog of het nieuwe Zelda-project een directe opvolger van Breath of the Wild zal worden. Die game heeft het extreem goed gedaan en is volgens kenners mede verantwoordelijk voor de sterke start van de Nintendo Switch. Tot op heden is Breath of the Wild ook één van de best verkopende Switch-games. Eind 2018 stond de teller op bijna 12 miljoen verkochte exemplaren. Volgens een andere theorie kunnen we een vervolg op Skyward Sword verwachten. Op de vacaturepagina blijkt namelijk een symbool te staan van de Gate of Time uit Skyward Sword. Toeval, of een bewuste hint?

Zie jij een vervolg op Breath of the Wild wel zitten? Of liever Skyward Sword 2? Laat het weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren