Liever materiaal dan lootbox in je Apex Legends Battle Pass? Word Belg!

Ben jij een Apex Legends-speler die niet helemaal warm wordt van Apex Packs, maar wil je wél genieten van alle extra’s in de Season 1 Battle Pass? Dan komt België tegemoet met een wel erg markante oplossing. Nadat de Belgische overheid het vuur opende op Electronic Arts door hun lootboxes illegaal te verklaren, krijgen Belgische spelers een andere soort Battle Pass dan de rest van de wereld.

Waar de Battle Pass wereldwijd garant staat voor onder meer een reeks extra lootboxes tegen betaling van 950 Apex Coins (om en nabij een tientje), vervangt de Belgische variant al die lootboxes simpelweg met een vaste hoeveelheid crafting-materialen. Geen kansinvloeden meer, maar gewoon 1350 materialen handje-contantje. Meer dan genoeg om een Legendary Skin naar wens van te scoren.

Dat is uiteraard prettig voor de Belgen die niets hebben met de vaak illegaal verklaarde willekeurdoosjes, maar schijnbaar ook voor iedere andere speler op de aardbol. Door simpelweg je regio op EA Account aan te passen naar België, schakelt Apex Legends automatisch om naar de lootbox-vrije Battle Pass. Dat geldt zelfs voor spelers die al middenin hun Season 1-progressie zitten.

Inmiddels sijpelen berichten binnen van meerdere gamers wereldwijd, die aangeven dat het trucje naadloos toe te passen is, zónder per se overgezet te worden op Europese speelservers.

Onderstaande video van Twitch-streamer Mernerak laat zien hoe gemakkelijk spelers kunnen schakelen op hun Battle Pass naar wens:

De grote vraag is vooral of Electronic Arts en Respawn Entertainment deze bizarre “exploit” tegen willen werken, of dat de Belgen voortaan een vaste maas in hun wet van willekeur worden. Daarover horen we ongetwijfeld meer, ook naarmate Season 1 van Apex Legends de komende maanden voortdraaft…

 1.   
  Noice!'s avatar

  I’ll try my luck…

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Haha geinige actie, maar ik laat het maar zo 🙂 Zal niet de eerste keer zijn dat ze een exploit terugdraaien.

 3.   
  mattioza's avatar

  Goede oplossing voor de Belgische spelers. Vermoed dat EA er wel wat op zal vinden om misbruik tegen te gaan, desnoods crafting-materiaal in lagere levels wat verlagen.

 4.   
  Tadao's avatar

  Mooi zo, zou ik zelf niet verkeerd vinden als een oplossing