Pokémon GO houdt Equinox-evenement met gras-types

De winter zit er weer bijna op, dus wordt het langzaam mooier weer. Ook in de Pokémon-wereld is dit binnenkort te merken, want Pokémon GO houdt vanaf 19 maart een evenement waarin we meer gras-types kunnen vinden.

Ook krijgen we meer gras-Pokémon in Raids, maar het is nog niet bekend om welke bazen het concreet gaat. Daarnaast zullen Lunatone en Solrock van halfrond wisselen: Lunatone zal naar onze contreien komen en Solrock vertrekt naar het westelijk halfrond. Deze verandering zal na het Equinox-evenement niet worden teruggedraaid.

Tot slot worden er twee nieuwe aanvallen toegevoegd, die kunnen worden geleerd door gras-Pokémon. Arbok, Victreebel, Tentacruel, Muk, Alolan Muk, Quagsire, Qwilfish, Octillery en Swalot kunnen vanaf 19 maart Acid Spray leren. Victreebel en Shiftry kunnen daarnaast nog Leaf Tornado leren. Het is niet bekend of deze moves een (kans op een) effect hebben op de stats van je Pokémon.

Opvallende afwezige bij de aankondiging van het Equinox-evenement is een eventuele nieuwe shiny. De laatste tijd kondigt Niantic geregeld nieuwe Pokémon in een ander kleurschema aan, zoals onlangs Mankey en Machop. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er deze keer geen nieuwe shiny-variant wordt ingevoerd. Oddish is behoorlijk nadrukkelijk aanwezig in de aankondiging van het event en is daarin de enige. Het zou dan ook kunnen dat we deze Pokémon binnenkort in andere kleuren dan normaal kunnen tegenkomen.

Het Equinox-evenement loopt van 19 tot en met 26 maart.

  1.   
    LightFasher's avatar

    Het wordt eens tijd dat we meer dan een week geen evenement hebben.