Pokémon GO introduceert shiny Mankey en Machop middels evenement

Vorig jaar hield Niantic een evenement genaamd de Special Battle Showdown in Pokémon GO en dit wordt dit nog eens dunnetjes overgedaan. Zoals inmiddels traditie is, worden ook bij dit event weer nieuwe shiny-varianten van bepaalde thema-Pokémon toegevoegd aan de nog altijd populaire mobiele game. Waar het vorig jaar om Makuhita en Meditite ging, krijgen we deze keer de iconische vechtersbazen van de eerste generatie in een ander kleurenschema: Machop en Mankey.

Maar wat ook traditie is, is dat shinies lang niet de enige reden zijn om enthousiast te worden voor evenementen in Pokémon GO. In Battle Showdown 2019 krijgen we een Stardust-verdubbeling bij het vangen van Pokémon, het voeren van PvP-gevechten en het deelnemen aan Raids. Daarnaast krijg je tweemaal zoveel XP-punten voor het behalen van Gym Badges bij jou in de buurt.

Ook kunnen we komende week meer beloningen verkrijgen uit het eerdergenoemde PvP-systeem. Zo kunnen we vijf beloningen per dag ontvangen voor het uitdagen van andere menselijke spelers, in plaats van de gebruikelijke drie items per dag. Ook kun je tijdens dit event drie bonussen per dag verdienen door de leiders van de teams uit te dagen tot een gevecht. In beide gevechtstypen kun je onder meer Rare Candies verdienen, iets dat voorheen niet mogelijk was.

Tot slot wordt er een gloednieuwe aanval toegevoegd aan Pokémon GO: Power-Up Punch. Qua stats is deze aanval bepaald niet sterk, maar de naam doet vermoeden dat er een kans bestaat dat de Attack- en Defense-statistieken van de gebruiker verhoogd worden, zoals eerder al mogelijk werd gemaakt voor onder andere Ancient Power.

Onder de Pokémon die deze move kunnen leren, worden onder andere Poliwrath, Kangaskhan, Hitmonchan en Lucario genoemd. Ongetwijfeld komen we er in de komende uren achter wat het volledige rijtje is dat Power-Up Punch kan leren.

Battle Showdown 2019 loopt vanaf nu tot 12 maart om 22:00 uur (Nederlandse tijd).

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren