Pokémon GO houdt evenement met vecht-types

Hoewel de absolute hype rondom Pokémon GO natuurlijk allang niet meer bestaat, zijn er nog altijd miljoenen spelers. Ontwikkelaar Niantic rijgt de speciale events dan ook aan elkaar. Waar we tot voor kort meer Grond-, Water- en Gras-Pokémon konden vangen én daar een drievoudige Stardust-beloning voor kregen ter ere van Earth Day, komt de ontwikkelaar nu met nóg een evenement: de Special Battle Showdown. Tijdens dit event staan vecht-Pokémon als Machop en Makuhita centraal.

Maar niet alleen digitale monsters met Fighting als type krijgen ook daadwerkelijke gevechten wat aandacht: als je vecht in gyms of raids, krijg je twee keer zoveel XP-punten als normaal. Daarnaast krijg je 3.000 Stardust voor het deelnemen aan een raid, waar je daar normaal slechts 500 Stardust voor krijgt. Ook geven gyms meer items als je de photo disk draait en maak je twee keer zoveel voortgang voor je badges.

Een onaangekondigde extra verrassing is de introductie van twee nieuwe shiny-varianten: Makuhita en Meditite zijn nu te vangen in een ander kleurenschema dan hun normale vorm. Ook zijn er nieuwe aanbiedingen in de afdeling microtransacties. Hiermee zijn onder meer Lucky Eggs en Super Incubators verkrijgbaar met korting, alsook Raid Passes en Star Pieces.

Het Special Battle Showdown-evenement duurt tot 14 mei om 22:00 uur.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren