Stardew Valley vanaf vandaag te downloaden op Android

Eind vorige maand nog aangekondigd, maar nu alweer een feit voor je smartphone: Stardew Valley. Vanaf vandaag is de koddige boerensimulator dan ook te verkrijgen op Android, via de Google Play Store.

Op Android kost het populaire spelletje je een kleine 8,99 euro, nét wat minder dan de gebruikelijke 13,99 op Steam of Nintendo Switch.

De gereduceerde prijs zit hem vooral in het afslanken van de totaalformule. Net als de iOS-port van Stardew Valley bevat deze Android-game geen mogelijkheden tot de multiplayer van het spel, die sinds vorig jaar wél onderdeel vormt van de originele pc-versie en Nintendo Switch.

Ondertussen zwoegt solo-ontwikkelaar Eric “ConcernedApe” Barone door aan de 1.3 Update voor Xbox One en PlayStation 4, zodat gamers ook daar binnenkort kunnen genieten van de multiplayer. Daarnaast werkt Barone nog altijd aan een mysterieuze nieuwe game, waarover tot dusver nog bar weinig bekend is.

Stardew Valley belooft ook op smartphone zeker meer dan vijftig uur aan gameplay voor te kunnen schotelen, alsmede een flinke kans op hardnekkige verslaving. Hoe dat zo komt en waarom het zo zalig kan zijn om alsmaar meer uur in je boerderijtje te zinken, kun je nalezen in onze eigen Stardew Valley review

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren