Multiplayer Stardew Valley verschijnt op 1 augustus op pc

Stardew Valley was begin vorig jaar dé sleeper hit, waarbij onze Tom slechts één kritiekpunt had: waar blijft die multiplayer toch? Nu, anderhalf jaar later, is het antwoord op die vraag eindelijk daar: op 1 augustus kunnen bezitters van systemen die op Windows, MacOS en/of Linux draaien, eindelijk aan de slag met samen het boerenleven leiden.


Dit heuglijke nieuws maakt ontwikkelaar Eric ‘ConcernedApe’ Barone bekend op Twitter, waarbij hij tevens zegt dat er geen significante veranderingen zullen worden doorgevoerd ten opzichte van de beta die momenteel loopt. Ook zegt Barone dat couch co-op en split-screen niet worden ondersteund in de multiplayer van Stardew Valley.

Op Steam is de beta-versie van de multiplayer-component al beschikbaar als je aangeeft hierin geïnteresseerd te zijn. Mocht je echter willen wachten tot alle bugs eruit zijn gewerkt, hoef je nog slechts enkele dagen te wachten. Het is echter nog niet bekend wanneer de multiplayer lanceert op Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Mocht je alvast een blik willen werpen in de multiplayer, zonder daarbij daadwerkelijk de beta-versie te proberen, check dan vooral de Indie Spotlight, waarin Tom en Soraya de nieuwe modus uitproberen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren