Stardew Valley krijgt split-screen coöp

In zijn review klaagde toen nog “ons” Tom al over het gebrek aan multiplayer in Stardew Valley. Ruim twee jaar na de release was het zover, toen konden we met anderen onze boerderijen runnen. Maar zelfs na “Everything Update” 1.4 is ontwikkelaar ConcernedApe niet klaar met de indie-hit. Patch 1.5 verbetert namelijk onder meer de multiplayer door er een split-screen-optie aan toe te voegen.

Op pc kun je met maximaal vier spelers in split-screen spelen, op andere platformen is dat beperkt tot twee spelers. Naast split-screen voegt update 1.5 een nieuwe woestijnboerderij toe, alsook nieuwe soorten schatkisten, een telefoonpaal en fakkels op palen. Tot slot biedt de nieuwe update nieuwe endgame content en de gloednieuwe bananenboom.

Gebaseerd op een eerdere teaser draait in ieder geval één stukje content om de visser Willy, aangezien ConcernedApe eerder een screenshot plaatste van zijn hut, waarin een geheel nieuwe deur zichtbaar is. De releasedatum ontbreekt helaas nog, maar gebaseerd op de geschiedenis van updates voor de game, zou het zomaar kunnen dat patch 1.5 min of meer tegelijk verschijnt met de eerder aangekondigde Collector’s Edition. Die verschijnt op 6 november aanstaande.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren