Anthem laat sommige PlayStations crashen; BioWare blijft stil

Waar sommige gamers beweren dat Anthem verre van af is qua content, zijn er andere die de game beschuldigen van het afmaken van hun PlayStation 4. Op onder meer Reddit circuleren nu al langer hardnekkige klachten van gamers die hard crashes ervaren tijdens het spelen van Anthem. Daarbij kan de game niet alleen de complete console afsluiten, maar ook het volledig schoonvegen van diens database triggeren.

Reddit-gebruiker Professor_Snarf vroeg ontwikkelaar BioWare om verklaring, maar werd daarbij compleet genegeerd door de studio. In een poging tot verzet verzamelt hij nu ook berichtgeving van andere spelers die dezelfde problemen ervaren.

De gevestigde media helpen daarbij een handje. Onder meer Brad Shoemaker van Giant Bomb sprak openlijk over de crashes van Anthems PlayStation-versie in onder meer een podcast en een uitgebreide videoreview. Daarbij sterkte collega Jeff Gerstman hem aan door te zeggen dat dit soort problemen ongezien was tijdens zijn tientallen jaren in de game-industrie.

Gamers die de klachten ervaren, hebben in mondjesmaat hun geld terug kunnen krijgen van uitgever Electronic Arts (dan wel Sony). Tegelijkertijd melden anderen net zo goed dat dat voor hun niet het geval is geweest.

Ondertussen lijken soortgelijken problemen niet exclusief voor PlayStation-spelers, ook op pc blijken een handvol spelers harde crashes te ervaren met Anthem. Daarbij lijken de problemen echter geen directe risico’s voor de hardware, terwijl dat bij de PlayStation 4 toch een ander verhaal is.

Noch BioWare, noch Electronic Arts heeft tot dusver een officieel statement gegeven over de toenemende verzameling klachten.

Meer weten over BioWare’s nieuwe online wereld én waarom de game niet bepaald een grandioze launch heeft gekend? Lees onze volledige Anthem review voor onze “two cents” over de loot-shooter.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Wat een heerlijk nieuws

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @Dedsec: Nog steeds overtuigd dat we Sony Pony’s zijn? We hebben het nieuws dat Anthem op Xbox One X draait als een natte krant, ook al overgeslagen.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Op Xbox One en pc schijnen dus ook een paar gevallen te zijn van dit soort crashes, al lijkt het daar dus minder ernstig.

  Sowieso een beetje sneu als mensen dit gebruiken voor munitie in een nutteloze console-war. Zuurverdiende hardware van medegamers kan hierdoor kapot gaan. Als je daarvan geniet, ben je best wel een eikel.

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: hier sluit ik mij bij aan,goed gezegd.console wars zijn absurd en niet nodig. de

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Dat is heel vervelend voor die 5 mensen die het graag spelen

 6.   
  someone else's avatar

  Slecht nieuws over EA is goed nieuws!
  Wel erg zuur voor de slachtoffers

 7.   
  Heccer's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Klopt CPU gebruik gaat naar 100% bij alle processoren komt het voor. Dit nieuws kunnen ze er nog wel bij hebben. Gisteren iemand geband voor looten. ( was het enigste wat ie deed letterlijk. )Na de alpha en beta heb ik deze lege game links laten liggen. Ben wel fan van dit. Maar ik kon er niet vanaf zien zien dat ze hier 5 jaar aan hebben gewerkt eerder 5 maanden gezien staat van de game. Vond de loot ook niet bijzonder level hoger je loot paar procent hoger. Miste heel veel. En de load tijden ik dacht eerst dat het alleen voor beta evt was. Maar ook zo in de final. Ik vind dit zo jmmr hadden de beursboys nou even kunnen wachten want zo help je een goed bedrijf naar de lootbox.

 8.   
  Stefan198433's avatar

  Ach zo blijft het. vind het een mooi spel, hoop dat de patch van 12 maart een hoop dingen verbetert. Het komt echt wel goed

 9.   
  Dedsec's avatar

  @MikeGevers:

  Ja vooral na alle ophef over mij reactie.

 10.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Welke ophef?