Clamperl en Smeargle komen naar Pokémon GO

Hoewel grote delen van de vierde generatie inmiddels zijn toegevoegd aan Pokémon GO, ontbreken er nog verschillende Pokémon uit eerdere main-line games. Twee daarvan staan binnenkort ten lange leste te verschijnen.

Allereerst het wezen waarvan we zeker weten wanneer het verschijnt: Clamperl. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een oester-Pokémon. De vermoedelijke reden dat het zo lang heeft geduurd voordat de schelp naar Pokémon GO kwam, is het evolutiemechaniek: met een Deep Sea Tooth verandert Clamperl in Huntail, maar met een Deep Sea Scale kun je hem doen veranderen in Gorebyss.

Dat dit de reden was dat Clamperl zo lang op zich liet wachten, wil echter niet zeggen dat de mobiele adaptatie het heel inventief aanpakt. Op Pokémon.com wordt namelijk aangekondigd dat de evolutievorm die je krijgt, pas bekend wordt als je daadwerkelijk de benodigde Candy hebt geïnvesteerd. Met andere woorden: het is volledig willekeurig.

De manier waarop Clamperl wordt geïntroduceerd is wél (redelijk) nieuw: aankomende zaterdag zijn tussen 11:00 uur en 14:00 uur (Nederlandse tijd) speciale Field Research-taken met betrekking tot Pokémon van het watertype te vinden. Watercreaturen zullen dan vanzelfsprekend meer voorkomen, zodat het hopelijk eenvoudiger wordt om de quests te voltooien en Clamperl te vangen.

Maar aankomende zaterdag is voor velen natuurlijk, ondanks de noemer ‘weekend’, gewoon een werkdag, zeker zo vroeg op de dag. Voor hen is er goed nieuws: na het mini-evenement zal Clamperl ook in het wild gaan verschijnen. Het is echter nog niet bekend of dit direct na het event zal gebeuren, of op een later moment.

Dan de tweede, wellicht nog wel meer geanticipeerde, Pokémon: Smeargle. Deze kunstenaar laat nog langer op zich wachten dan Clamperl, want hij was onderdeel van de tweede generatie. Na verscheidene teasers laat Niantic er nu geen twijfel over bestaan dat dit artistieke wezen naar de mobiele game komt. Smeargle staat namelijk prominent op het nieuwe laadscherm van het spel.

Het slechte nieuws is dat dit ook echt het enige is dat we concreet weten. Dataminers hebben in de code aanwijzingen gevonden voor een feature die ‘photobomb’ heet, die mogelijk gerelateerd is aan de recent aangekondigde GO Snapshot. Op het nieuwe laadscherm lijkt Smeargle inderdaad een photobomb te doen, dus mogelijk kun je de Pokémon vangen als je kiekjes van je huidige wezens aan het schieten bent.

Hoe dan ook, het staat wel vast dat zowel Clamperl als Smeargle naar de mobiele hit van 2016 komen, de een op 23 februari, de ander op een onzeker moment in de toekomst.

  1.   
    someone else's avatar

    Zo raar dat het een jaar moet duren om zo’n speciale pokemon toe te voegen. Niantic had beide evoluties makkelijk middels het al bestaande mechaniek vab evolution items kunnen doen, maarja… zomer komt er aan dus dan ga ik me er wel weer druk om maken!

  2.   
    MikeGevers's avatar

    @someone else: Ja, ik vind het ook heel vreemd dat ze niet gewoon die evolution items invoeren. Zou prima mogelijk moeten zijn, want je hebt nu al Pokémon (zoals Kirlia) die meerdere evoluties kennen. Maar aan de andere kant zijn mensen het volgens mij een beetje beu, al die evolution items die je alleen met een willekeurige kans kunt krijgen. Daarom hebben ze voor alle evoluties van generatie 4 ook gewoon de Sinnoh Stone genomen, in plaats van dingen als een Magmarizer. Lijkt me lastig om iedereen in de community te pleasen, als je zoveel spelers hebt.